Od 15. juna na kanalu TDC od 19.50 časova svakog dana, očekuje nas napeta turska serija Mala ubistva. Sve se vrti  oko četiri prekrasne uspešne žene koje su bile najbolje prijateljice u mladosti. Sada kad su odrasle, prst sudbine opet ih spoji, samo što ovaj put postoji prilika za osvetu. U ovoj intrigantnoj seriji oduševi će vas jedinstven prikaz likova i sjajna kombinacija različitih žanrova – misterije, drame i krimića.

Ova serija se emitovala u Čileu, Estoniji, Litvaniji, Izraele, Sloveniji, Grčkoj, Albaniji, Hrvatskoj i Španiji. Serija Mala ubistva osvojila je Turske nagrade za najbolji scenario, najbolju TV seriju i nagrade ITU Social Media Avard u 2018. godini i nominovan je za međunarodnu dramsku nagradu u Seulu.

Produkciju su rad koju su režirali Ali Bilgin i Deniz Iorulmazer isprepliće dramu s akcijom i misterijom. U seriji se nalaze glumci Gokce Bahadir, Bade Iscil, Tulin Ozen, Iildirai Sahinler, Aslihan Gurbuz i Ferit Aktug.

Povezana vest:  Najpopularniji televizijski par, Šeherezada i Onur dolaze u Beograd!

– Posle proba s glumcima, dugo smo razgovarali o likovima koje su igrali. Svaki lik je drugačiji, pa smo ih morali uskladiti da bismo imali kredibilitet. Nije bilo lako, ali mislim da sam uspeo – kaže režiser Ali Bilgin.

U priči se radi o četiri žene sa različitim ličnostima i složenim ličnim problemima. Merve Aksak, Pelin Tarhan, Arzu Kara i Oia Toksoz su prijatelji iz detinjstva, ali Oia se zbog nesretnih događaja raskida sa svojim prijateljima. Tokom godina, ona odlučuje da se poveže sa ostalim ženama i zajedno završe kroz vrlo rizične događaje. Serija ima dve sezone, prva sa 32 epizode, druga sa 13.

Povezana vest:  Serija “Britansko blago, američko zlato” na Discovery kanalu

– Ono što me je najviše privuklo ovom projektu je činjenica da je to žanr koji se nikada ranije nije isprobavao u Turskoj i činjenica da je to prvi put u mojoj karijeri i za mene. Projekt mi je predstavio Ai Iapım u vreme kada više nisam želeo da radim sa klasičnim pričama. Scenario me privukao jer je imao i humora, i napetosti i drame. Prilika za rad sa dobrim glumcima i veoma dubokim likovima privukao me je zauzvrat. Bio sam vrlo uzbuđen jer je bio je projekat sa velikim potencijalom kojem bi svaki režiser mogao da daje različite interpretacije – kaže režiser Ali Bilgin.

Povezana vest:  Premijera na kanalu TLC: Izazov u kreativnosti

Serija je osvojila ceo svet jer govori o univerzalnoj priči – o prirodi odnosa između žena.

– Ključno u ovom projektu bilo je stvaranje četiri različita lika. Način na koji su igrali i stil života nisu bili toliko različiti, ali bilo je vrlo važno odabrati prave kostime i pravilno predstaviti njihove izbore. Mogu reći da sam radio sa 4 različite vrste glumica. U početku je delovalo rizično, ali velika je radost videti da ste doneli ispravne odluke. Doprinos glumaca ovom projektu bio je značajan, kako za samu seriju, tako i za scenariste – kaže Bilgin.

Pored ove serije na kanalu TDC u junu možete pratiti serije: Karadaji, Crvena marama, Ljubav i novac i mnoge druge.