„Svet mrtvih“, nova serija na kanalu Epic Drama, inspirisana je modom fotografisanja preminulih koja je postojala u viktorijanskom dobu. Ovu seriju iz šest delova su režirali i napisali Džon Morton i Imodžen Marfi, a njena premijera će biti sutra, u petak, 16. oktobra, u 21:00h. Poznata glumačka postavka ove serije obuhvata glumce iz različitih zemalja, uključujući i nagrađivanog glumca Majkla Smajlija (Kill List, Luther, Wire in the Blood) u ulozi Broka Blenerhaseta, Kera Logana (Game of Thrones, Victoria) u ulozi Konala Moloja, Ajlin O’Higins (Brooklyn, Mary Queen of Scots) u ulozi Nensi Vikers i Ejdana O’Hera (The Dublin Murders, Jackie) u ulozi policijskog inspektora Frederika Regana.

Povezana vest:  Sva uzbuđenja potrage za crnim zlatom u seriji „Dozvola za bušenje" premijerno na kanalu VIASAT EXPLORE

Serija „Svet mrtvih“ se dešava krajem 1880-ih, kada je praksa fotografisanja nedavno preminulih bila popularna širom Irske i Evrope. Smatralo se da je fotografija bliske osobe koja je preminula najvrednija dragocenost, a Brok Blenerhaset je najpoznatiji fotograf preminulih u Irskoj koji pokušava da oživi svoj posao nakon nesreće. Brok angažuje Konala Moloja, odanog i vrednog asistenta i bivšeg grobara, a u vođenju posla mu pomaže Nensi Vikers, njegova mlada nećaka sa kojom nije bio blizak.

Povezana vest:  Šta će plastična boca na fotografiji za "Downton Abbey"?

Nakon poteškoća na početku, njihova saradnja počinje da se razvija, ali izgleda da se memorijalnom fotografijom bavi i neko sa opasnijim namerama. Policijski inspektor Frederik Regan iz Dablinskog zamka započinje istragu niza ubistava u kriminalnom podzemlju Dablina, i uskoro dolazi do zaključka da serijski ubica zarađuje na novoj vrsti fotografija: slikama svojih žrtava dok umiru. Kako se broj žrtava povećava, Blenerhaset, Moloj i Vikers moraju da zaustave ubicu koji namerava da ih liši i posla i života.

Povezana vest:  "Tuđinka" Dajane Gabaldon na malom ekranu

U seriji „Svet mrtvih“ se takođe pojavljuje Džimi Smolhorn (Taken Down, Clean Break) kao Sesil Karuters, Mark Rendal (Departure, Versailles) kao Persi Kamins, Piter Kampion (Derry Girls, Kat and Alfie: Redwater) kao Henri Vikers i Martin Donovan (Big Little Lies, Fahrenheit 451) kao Bušrod Veker.

Premijera nove serije „Svet mrtvih“ na kanalu Epic Drama će biti sutra, u petak, 16. oktobra, u 21:00h.