Eurosport i ove zime svojim gledaocima donosi pregršt raznovrsnih sportskih takmičenja. Od čuvenog Australijan Opena i Bundeslige, preko snukera i Formule E, do već tradicionalnih zimskih sportova i vrhunskog golfa, koji će predstojeće duge zimske dane učiniti ispunjenijim i zabavnijim.

13. kolo Bundeslige na programu Eurosporta je od 18. do 20. decembra, a nastavak prvenstva, odmah nakon Nove godine, 2. i 3. januara. Da li će Leverkusen uspeti da sačuva minimalnu bodovnu prednost ili će Bayern Minhen izbiti na čelo tabele, gledaoci će saznati uz program Eurosporta.

Staru godinu najbolji ski skakači današnjice ispratiće u Obersdorfu, gde će 28. i 29. decembra početi tradicionalna novogodišnja turneja Četiri skakaonice. Nastavak  takmičenja je 1. januara u Garmiš-Partenkirhenu, 2. i 3. u Insburku, a takmičenje se završava 6. januara u Bišofshofenu. Prošle godine  trijumfovao je poljski takmičar David Kubacki, dok je pre dve godine mladi Japanac Kobajaši ispisao istoriju pobedivši na sve četiri skakonice.

Povezana vest:  Objavljen trejler za novu HBO seriju "Kuća zmaja"

Ljubitelji zimskih sportova na Eurosportu mogu da prate i Svetski kup u alpskom skijanju koji je počeo u oktobru i trajaće sve do marta. Iz programa izdvajamo žensku trku u slalomu koja će se održati 3.januara u  Zagrebu , dok će se muškarci nadmetati tri dana kasnije.

Sa snežnih planina na vreli asfalt. Prva trka Formule E održaće se 16. januara. Formula E u novoj sezoni postaje deo FIA Svetskog šampionata i tako se i zvanično pridružuje Formuli 1, a prva trka će se održati u Čileu.

Povezana vest:  Bendžamin Brat u seriji Privatna praksa

Pravu poslasticu gledaocima Eurosporta u januaru će prirediti najbolji golferi sveta, koji će se u okviru PGA Toura, takmičiti na turniru šampiona, a potom se sezona nastavlja na Havajima. Gledaoci će ovo prestižno takmičenje moći da prate na drugom programu Eurosporta četiri dana u nedelji, od četvrtka do nedelje.

Ljubitelje snukera od 14. do 20. decembra očekuje Svetski Grand Prix u Engleskoj. Titulu u Maršal Areni brani Australijanac Neil Robertson, dok će šestostruki prvak sveta Roni O’Saliven, pokušati da odnese još jednu pobedu.

Povezana vest:  Ko je novi glumac Vampirskih dnevnika?!

Sezona snukera se nastavlja odmah početkom 2021, kada je od 10. do 17. januara, na programu 47. po redu Masters turnir u Londonu, a 30. i 31. januara se održava polufinale i finale Mastersa Nemačke.

Ljubitelji tenisa moraće malo da sačekaju jer je novi datum za početak Australian Opena  pomeren na 8. februar.