Iz originalne HBO Europe produkcije na HBO GO u martu stižu dva nova dokumentarna filma –„Njene majke“ i „Tiho nasleđe“.

„Njene majke“ (Her Mothers) je mađarski dokumentarni film iz HBO Europe produkcije koji je od 11. marta dostupan na HBO GO-u.

Dok politička klima u Mađarskoj postaje sve radikalnija, Virag, bivša levičarska političarka, gubi veru u demokratski parlament Mađarske i povlači se iz politike. Ona i njena partnerka Nora, koja se bavi muzikom, odlučuju da usvoje dete i posvete se porodičnom životu. Rediteljke Ašija Der i Sari Haragonič prate ove dve žene tokom dugog i, na kraju, uspešnog procesa usvajanja ćerke romskog porekla. Međutim, između njih dve dolazi do tenzija jer se Virag odlično snalazi u ulozi majke, a Nora ima teškoće da pronađe svoje mesto u porodici. Dok porast mržnje i homofobije u Mađarskoj počinje pogubno da utiče na njihovu porodicu i život za njih postaje nepodnošljiv, one moraju da donesu tešku odluku da li da napuste svoju zemlju.

Film su režirale Ašija Der i Sari Haragonič. Producenti su Sara Laslo i Marsel Gero, koproducentkinja je Noemi Veronika Sakonji, dok izvršnu produkciju potpisuju Hanka Kastelicova i Ana Zavorski. Direktorka fotografije je Ašija Der, montažerka Flora Erdeli, a muziku je radila Sari Haragonič.

Bugarski dokumentarni film „Tiho nasleđe“ (Silent Legacy), koji govori o snazi porodice, odrastanju i preuzimanju odgovornosti, imaće premijeru 23. marta na HBO GO-u, a istog dana biće emitovan i na HBO kanalu u 18.00h.

Povezana vest:  JOŠ 3 DANA DO SERIJE "DEATH VALLEY" NA MTV-JU!!!

Tanja, plemenita i brižna nastavnica koja drži školu za gluvu decu, se razboljeva. Ona je primorana da promeni sve u životu. Njena ćerka Keti odmah odlučuje da zameni majku na poslu. Ona počinje da vodi školu i stara se o svojoj sestri tinejdžerki. Za jednu 24-godišnjakinju, bez većeg iskustva, ovo je veliki životni izazov. Da li će snaga prijatelja i porodice biti dovoljna da majka i ćerka prebrode ovu tešku situaciju?

Povezana vest:  Premijera 14 sezone „Mali ljudi, veliki svet” na TLC kanalu

Film je režirala Petja Nakova, koja uz Ognjana Statelova potpisuje i scenario. Direktor fotografije je Dimitar Kostov, a montažer Stojan Velinov. Snimatelj zvuka je Hari Bojadžijski, montažu zvuka radio je Ivan Andrejev, a muziku Georgi Strezov. Kreativni producent je Tonislav Hristov, producentkinja je Katja Tričkova, ekskluzivna producentkinja za HBO Europe je Hanka Kastelicova, a koproducenti su Krastio Lambrev, Ivan Andrejev i Andrea Stanojeva. Film je nastao kao HBO Europe i Contrast Films koprodukcija.