Nova kriminalistička dokumentarna HBO Europe serija „Knutbi: Slepo verovanje“ (Pray, Obey, Kill) imaće premijeru 4. aprila na HBO GO-u, dok će na HBO kanalu prva epizoda biti emitovana 8. aprila u 22.45h.

Jedne ledene noći u januaru 2004. godine, čuli su se pucnji u uspavanom švedskom selu Knutbi. Jedna mlada žena je ubijena, a njen komšija je zadobio višestruke prostrelne rane. Pažnju sveta privukla je usko povezana pentakostalna zajednica, a sudski slučaj koji je usledio, postao je svetska senzacija.

U seriji „Knutbi: Slepo verovanje“, poznati novinari Martin Jonson i Anton Berg zajedno sa rediteljem Henrikom Džiorsonom pokušavaju da otkriju šta se zaista dogodilo u selu Knutbi. Novinari istražuju nove aspekte ovog slučaja, uz pristup podacima koji ranije nisu otkriveni, i sprovode ekskluzivne intervjue sa ljudima koji su progovorili nakon mnogo godina ćutanja.

Seriju je režirao nagrađivani reditelj Henrik Džiorson (Most), producentkinja za Warner Brothers ITVP je Rut Rid, a Anton Berg, Martin Jonson i Martina Jakobas su izvršni producenti. Izvršni producenti za HBO Europe su Hane Palmkvist, Hanka Kastelicova i Entoni Rut.

Povezana vest:  Fantastična serija "Tajne kosmosa" sa Morganom Frimenom na Discovery kanalu