Poslednja epizoda šeste sezone najgledanije TV seriji „Fear The Walking Dead“, „Početak“  u produkciji AMC Studios koju svi sa nestrpljenjem iščekuju, emitovaće se  na AMC kanalu 14. juna 2021. u premijernom terminu od 03.00h sa reprizom istog dana u 22.00h.

Šta očekivati?

Svi očajnički pokušavaju da dožive predstojeće razaranje pod svojim uslovima.

I to je samo početak. Ono što sledi nakon toga utiče na život svih likova i zaista će ih promeniti, a prema obećanjima scenarista, to će nas lansirati u 7. sezonu, na način koji katapultira priču.

Ovo nije samo obična horor priča o zombijima, ovo je priča o ljudima i njihovom prilagođavanju na jedan sasvim novi svet. O njihovim transformacijama, promenama preko noći. Priča o ljudskoj prirodi kada samo jedna stvar postaje važna, a to je kako preživeti.

Kratak osvrt i neke zanimljivosti o seriji

Prošlogodišnje međusezonsko finale Sezone 6 (sa svim velikim, završnim trenucima) „Fear The Walking Dead“ nije bilo pravo finale kako su otkrili showrunner-i, Ian Goldberg (Ijan Goldberg) i Andrew Chambliss (Endrju Čemblis). Kao što sve pokazuje, naš zombi horor takođe je pogođen pandemijom. Scenaristi su osmislili sezone u delovima od osam epizoda i osma epizoda šeste sezone zamišljena je kao finale međusezone. Ali bili su na svega pola snimanja epizode 8 kada su morali da zaustave snimanje, tako da je Epizoda 7 postala međusezonsko finale. Ali, kao što ste videli, zanimljivo je da ima toliko mnogo stramputica, nerešenih pitanja i iniciranih stvari koje su postavljene, tako da je iznenađujuće dobro funkcionisala kao završna epizoda.

Povezana vest:  Premijera serije "Ekspedicija u nepoznato" na Discovery kanalu

Koja pojedinačna epizoda vam je bila najdraža iz sezone 6A „Fear The Walking Dead“? Naše je sedma, kvazi finale koje su neki opisali kao da će se „Texas Chainsaw Massacre“ sastati sa „10 Cloverfield Lane“. Bar je vibracija bila tamo. Čak su dali ime liku Ed po Ed Gein-u, stvarnom serijskom ubici koji je inspirisao „Texas Chainsaw Massacre“ i „Silence of the Lambs“. Antologijska minijaturna promena strukture srećom nam je donela epizode sa vrlo različitim tonovima i žanrovima. Ali u sezoni 6B je drugačije.

Povezana vest:  Snima se nastavak domaće igrane serije "Ulica lipa"

Prema nekima od vas, „Fear the Walking Dead“ postao je nezaobilazan TV sadržaj u sezoni 6. Jer je prva polovina sezone dublje zašla u pojedine likove, a taj aspekt je dramu učinio još snažnijom. Posle takozvanih mini filmova, ovih antologijskih priča prošle godine, u sezoni 6B „Fear The Walking Dead“ videli smo da su svi počieli da se okupljaju. Ali da li zapravo žele da budu zajedno? Da li su se promenili zbog onoga što im je učinila Virdžinija? Testirani su mentalno, fizički, emocionalno i moralno kao nikada ranije. I kroz neke smele akcione scene.

„Da li smo to mi, ili je prošle godine „Fear The Walking Dead“ zaista postala smelija, zastrašujuća više nego ikad? Govorimo o renesansi! Morgan je odrubio glavu lovcu na glave i stavio glavu u kutiju kao poruku. Strand je direktno ubio jednog nevinog, a zatim je ubrzao pogubljenje drugog da zaštiti one do kojih mu je stalo. Dwight je ostavio ljubav svog života, prešavši zemlju da je pronađe, ubrzo nakon ponovnog ujedinjenja. Džon se otišao od supruge jer nije mogao da veruje u šta se pretvorio. A Džun je odbila da spasi Virdžiniju odsekavši joj ruku zaraženu zombijem.

Povezana vest:  Četvrta sezona Ljudi sa Menhetna od 25. jula

Videli smo da je između 5. i 6. sezone 5. sezona bila neobično bistra i optimistična i na kraju su nekako istrgnuli podlogu ispod svih. A za njihovo iskrcavanje tamo gde započinju u sezoni 6, zaista su morali da postave likove u kontrastne položaje u odnosu na one u kojima su bili. Tako je prošle jeseni došlo do ponovnog pronalaska, novog tona i novih putovanja za članove bande.

Dobro poznatoj glumačkoj ekipi, pridružila su se tri nova glumca: John Glover (The Good Wife, Smallville, Scrooged), Nick Stahl (Carnivale, Terminator 3: Rise of the Machines, Sin City) i Keith Carradine (Madam Secretary, Fargo, Deadwood), kao i Aisha Tyler (Director: CSI, Roswell NM, Axis).

Foto:  Ryan Green/AMC