Agata i ponoćna ubistva prati čuvenu spisateljicu kriminalističkih romana, detektivku Agatu Kristi (Helen Beksendejl), tokom vazdušnih napada na London u Drugom svetskom ratu u trenutku kada donosi odluku da ubije svoju najpoznatiju tvorevinu Herkula Poaroa. Snimljena po scenariju Toma Daltona, koji je napisao i dve prethodne dugometražne drame na temu Agate Kristi – Agata i istina o ubistvu i Agata i prokletstvo IštaraAgata i ponoćna ubistva, biće premijerno prikazana na kanalu Epic Drama, u subotu 4. septembra u 21.00h.

Povezana vest:  Roman "Upražnjeno mesto" uskoro kao TV serija

London, 1940. godina. Dok su vazdušni napadi su u punom jeku a njenu budućnost ugrožavaju posledice rata, Agata Kristi donosi odluku da ubije svoju najpoznatiju tvorevinu.  Nakon 12 romana o Herkulu Poarou za šest godina, Agata bi trebalo da je bogata žena. Umesto toga, s mukom sastavlja kraj s krajem. Ubiti Poaroa usred ovakvih zbivanja deluje gotovo pakosno, ali Agata ima plan: ovaj roman će prodati pojedincu, velikom obožavaocu koji je spreman da plati visoku cenu kako bi posedovao deo istorije. Susret je organizovan u ozloglašenom londonskom hotelu gde, uprkos prisustvu starog prijatelja, stvari brzo kreću nizbrdo. I u trenutku dok bombe padaju a leševi se gomilaju, Agata postaje svesna opasnosti sopstvene situacije: jedina stvar koja je vrednija od poslednjeg romana o Poarou je poslednji roman Agate Kristi.

Povezana vest:  KANAL E! PROSLAVLJA STVARANJE ISTORIJE – DESETOGODIŠNJICU SERIJE KEEPING UP WITH THE KARDASHIANS

Glumačka postava filma: Helen Bleksendejl u ulozi Agate Kristi, Blejk Harison kao Trevis Pikford, Đina Bramhil kao Grejs Nikori, Elizabet Ten kao Džun Juhuan, Alister Petri kao Ser Malkolm Kembel, Vanesa Gras kao Nel Luis, Džodi Mekni kao Pi Si O’Hanauer, Danijel Kaltađirone kao Ilaj Šnajder, Morgan Votkins kao Roko Vela, Žaklin Boatsvejn kao Odri Evans, Skot Čejmbers kao Klarens Alen i Tomas Čanhing kao Frenki Lej.

Povezana vest:  Premijera serije „Salon: Poslednja prilika" na TLC kanalu

Novi dugometražni kriminalistički triler režisera Džoa Stivensona, Agata i Ponoćna ubistva, premijerno će biti prikazan na kanalu Epic Drama 4. septembra u 21.00h.