26_januar (1)DVOR 2011

Radno u kraljevstvu

 

Prve su ustale Izvorinka i Lepa. Izvorinka je skuvala kafu, a zatim započela razgovor sa Lepom. Ćaskali su o Predragu, koji je raspremio celu kuću za gradjanstvo protekle noći.

Zatim su prešli na komentarisanje vladara. Lepoj je videla Fika na poziciji kralja i pre samog izbora. Izvorinka je za Fika zaključila da je sjajan, a Lana, koja im se pridružila, je dodala da je uvek smiren i da ga nikada nije videla nervoznog.

Dejan C. im je svima poželeo dobro jutro, a Izvorinka je prokomentarisala kako je i on sjajan. Lani je bilo interesantno to što se skoro svi bave istim poslom, a nema sujete medju njima.

Čule su se fanfare, koje su probudile sve ostale dvorane. Gradjani su, pošto su se obukli, krenuli ka Dvoru.

Na Dvoru ih je sačekao kralj. Pošto su se svi okupili oko stola u centralnoj dvorani, kralj je pročitao pismo Krunskog saveta u kome se zahteva od gradjanstva da sašije grb, 4 zastave sa novim grbom i vrećice za čuvanje zlatnika. Kraljica je predložila da se dogovore izmedju sebe ko bi najbolje izvršio zadatak šivenja. Djus se dobrovoljno prijavio da izvrši zadatak, ali mu je kraljica rekla da on šije sa svih strana, a onda pica po šavovima. Kraljicu je interesovalo i kako su se Djus i Stojan proveli prethodne noći. Oni su zadovoljni provodom.

Povezana vest:  Indijska kompanija žali zbog curenja epizode Igre prestola

Pošto se gradjanstvo vratilo u svoju kuću, razgovori oko izvršavanja zadatka su mogli da počnu. Kralj se sa nadzornikom dogovorio kako će da odrede cenu i da plate za zadatak šivanja. Dejan se dogovorio da ode do prodavnice i proceni kako se šta vrednuje.

Lepa i Djus su pričali u dnevnoj sobi. Djus je rekao da bi voleo da se naspava.

Kraljica je bila neraspoložena. Fiku je rekla da ničija nije gorela do zore, i da ona može da bude i dobra i opasna i da onaj kome se to ne svidja može slobodno da ide u kurac. Fiko je savetovao da se smiri i da nepušta svoje zmijske fore.

Dejan je došao kod gradjanstva. Ponudio se da izbabere pojedince za ove zadatke, ali da će oni na kraju odlučiti. Lepa ga je molila da nju ne predloži za šivenje i kaže mu da će učestvovati u nekim drugim zadacima. Dejanova ideja za naziv je bila Ujedinjeno balkansko kraljevstvo, ali se plašila da to nije dovoljno maštovito.

Povezana vest:  Nova serija "Tračara" od sutra na HBO GO-u

Kralj i kraljica su razgovarali u svojoj sobi. Dragana je rekla da joj je sve dosadilo i da je zbog toga pala u depresiju. Fiko joj je rekao da zna odličan lek za depresiju. Ona se nasmejala i rekla mu da je njegov mek, i da džabe priča. Smejali su se. Ona mu je pričala kako su njeni prijatelji sa posla uvek znali kako da je oraspolože kada joj dodju takvi trenutci.

Dejan je ušao u dnevnu sobu i proglasio zadatak oko davanja imena kraljevstvu neuspešnim. Dodao je da bi samo trebalo da se dogovore oko zastave i grba.

26_januar (2)Danijel i Bebi su se napolju dogovarali kako će da prave zastavu. Pridružio im se i Nemanja koji je pitao Bebi da li stvarno veruje u djavola. Bebi je odgovorila da definitivno postoji neko zlo u ljudima.

Dejan M. je, kako je rečeno u pismu, trebalo da rasporedi poslove medju seljanima. Izvorinka je rekla da su ona, Lana i Lepa kuhinjski klan. Bebi je počela da viče da to ne rade i da se ne ujedinjuju u klanove.

Na dvoru je kralj pročitao još jedno pismo krunskog saveta u kome su on i kraljica kažnjeni sa 200 dukata jer zadatak o imenovanju kraljevstva nije ­uspešno izvršen. Lepa je zaključila kako su svi krivi, i da ne bi trebalo da samo kralj i kraljica trpe posledice.

Povezana vest:  DVOR 2011, Štitovi za odbranu kralja i kraljice

Bebi je šaputala Jeleni da u čašu ili neku šolju sipa ¾ vodke i još malo Sinalka i da joj donese. Jelena je uzela čašu i iz Bebinog frižidera sipala piće. Prišao joj je Denis koji se samo nasmejao.

Čule su se i fanfare za podizanje zastava. Dejan M. je podelio zastave koje su podigli Nemanja. Djus. Predrag i Jovan. Kralj im se obratio i proglasio zadatak uspešnim.

Denis i Jovan su ponudili kralju i kraljici vreću za dukate sa natpisom. Tražili su po 4 dukata. Dragana im je rekla da nemaju para, ali da će im dati po 1 dukat. Denis i Joca su se vratili u kuću i pohvalili se ostalima da su prodali vrećice za po 5 dukata.

Aleksandra je došla na Dvor kako bi vladari proglasili dvorsku ludu. Prvo je pozvala kraljicu da to učini, medjutim, pošto je Dragana rekla da je ostala bez glasa, kralj je to učinio umesto nje. Kralj je u zajedničko ime za dvorsku ludu proglasio Denisa. Njegova obaveza je da zabavlja kralja i kraljicu i da organizuje zabave kada oni požele.