PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images

Džon Čalis, koji je igrao Bojsija u seriji „Mućke“, preminuo je u 80. godini, saopštila je njegova porodica.

Porodica proslavljenog glumca Džona Čalisa u saopštenju je navela da je preminuo „mirno u snu, nakon duge borbe sa rakom“.

„Zauvek će biti voljen kao Bojsi i jer je ostavio veliko nasledje u svom poslu koje će nastaviti da nam pričinjava zadovoljstvo i mami osmehe još dugo godina“, navela je njegova porodica.

Povezana vest:  Dragan Nenadović novi direktor Prve srpske televizije

On je dva puta posećivao Beograd, gde je snimio i dokumentarni film Bojsi u Beogradu, u kojem je govorio o svemu što je u srpskoj prestonici doživeo i video. Pre mesec dana je objavljeno da je podneo zahtev za dobijanje srpskog državljanstva.

Džon Čalis rođen je u Bristolu 16. avgusta 1942. godine, ali se već naredne sa porodicom preselio u jugoistočni deo Londona, gde je odrastao.

Povezana vest:  Elizabeta Druga na setu "Igre prestola"

Nakon što je završio srednju školu, Čalis je radio kao mladi agent za prodaju nekretnina, ali je ubrzo počeo da se bavi glumom.

Čalis je glumio u više od 70 televizijskih serija, sedam filmova i nekoliko radio-drama. Imao je značajne uloge i u londonskim i njujorškim pozorištima, ali je najpoznatiji po liku Terensa Obrija Bojsija u britanskoj seriji Mućke.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Nedeljni zadatak: Balkan song contest