PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images

Džon Čalis, koji je igrao Bojsija u seriji „Mućke“, preminuo je u 80. godini, saopštila je njegova porodica.

Porodica proslavljenog glumca Džona Čalisa u saopštenju je navela da je preminuo „mirno u snu, nakon duge borbe sa rakom“.

„Zauvek će biti voljen kao Bojsi i jer je ostavio veliko nasledje u svom poslu koje će nastaviti da nam pričinjava zadovoljstvo i mami osmehe još dugo godina“, navela je njegova porodica.

Povezana vest:  DVOR 2011, Krađe u prodavnici i suze kraljice obeležile dan

On je dva puta posećivao Beograd, gde je snimio i dokumentarni film Bojsi u Beogradu, u kojem je govorio o svemu što je u srpskoj prestonici doživeo i video. Pre mesec dana je objavljeno da je podneo zahtev za dobijanje srpskog državljanstva.

Džon Čalis rođen je u Bristolu 16. avgusta 1942. godine, ali se već naredne sa porodicom preselio u jugoistočni deo Londona, gde je odrastao.

Povezana vest:  "USPEH" - premijera prve HBO serije u regionu

Nakon što je završio srednju školu, Čalis je radio kao mladi agent za prodaju nekretnina, ali je ubrzo počeo da se bavi glumom.

Čalis je glumio u više od 70 televizijskih serija, sedam filmova i nekoliko radio-drama. Imao je značajne uloge i u londonskim i njujorškim pozorištima, ali je najpoznatiji po liku Terensa Obrija Bojsija u britanskoj seriji Mućke.

Povezana vest:  FARMA 3. SEZONA, Šikica napustila Farmu