Jesti ili ne jesti – to je pitanje! Što više hrane i slatkiša ima, mnogi se suočavaju sa svojim najvećim dilemama, posebno dame. Žele da oblače svoje omiljene haljine, kao i da i dalje budu fit za odlazak na plažu. Ali, ko da odoli kapkejkovima i slatkim pitama! Šta raditi u takvim situacijama?

Bez brige! To što volite da jedete slatkiše ne znači da ne možete biti vitki. Evo pet saveta kako da se „suočite” sa desertima na najbolji mogući način.

  1. Izaberite svoj slatkiš
Povezana vest:  Reč stručnjaka: Nega bebine kože tokom zimskog perioda

Nemojte da jedete baš svaki desert. Izaberite šta želite da pojedete, i sačuvajte svoj apetit samo za one poslastice kojima nikako ne možete da odolite. Ukratko, pratite „uzmi ili ostavi” pravilo. Izaberite male porcije i izaberite samo one slatkše koji su „obavezni”.

  1. Slatke alternative

Određeni izvrsni deserti imaju odlične alternative sa manje masti i koje manje goje, a podjednako su ukusne! Na primer, kolačići sa vanilom su odlični, a za nijansu su laganiji od čokoladnih, dok je smrznuti jogurt bolja opcija nego sladoled.

  1. Trenirajte
Povezana vest:  Završen jedinstveni digitalni samit „Digital Hub Jahorina“

Ako vežbate redovno, slobodno možete da uzmete i koju kaloriju više. Bićete iznenađeni kako i kratak trening od 30 minuta može da učini čuda za vaše telo.

  1. Podelite porciju

Jednostavna tajna za fit izgled? Podelite svoju porciju. Izaberite desert – može biti šta god poželite – ali pojedite samo pola! Možete dati drugu polovinu svom prijatelju ili je možda sačuvati za kasnije, ali i ostaviti za neki drugi dan.

  1. Jutra su važna
Povezana vest:  Novi generalni direktor za Carlsberg Jugoistočna Evropa

Kada se jedu slatkiši prepodne, to je mnogo bolje nego da se jedu uveče. Ono što jedete ujutru brže se svari i manja je verovatnoća da će gojiti, nego nešto što ste pojeli kasno uveče, pa šta god to bilo.

Izvor: https://www.selectcitywalk.com/blog/sweet-tooth-stay-fit/