Erin Brokovič (Džulija Roberts) je samohrana majka troje dece koja se bori protiv nepravde i korumpirane vlasti.

Naime, bez posla, novca i bilo kakve perspektive na vidiku, Erin Brokovič doživljava i saobraćajnu nesreću, pa pošto ne uspeva da od svog advokata Eda Mazrija (Albert Finney) naplati odštetu, ona ga ubeđuje da je zaposli u svojoj firmi.

Povezana vest:  Premijera pete sezone serije "Sluškinjina priča" 15. septembra na HBO Max-u

I tako sasvim slučajno u službenoj dokumentaciji otkriva izveštaje koji govore o malverzacijama gigantske kompanije „Pacific Gas & Electric“ koja pokušava prikriti ekološku katastrofu velikih razmera u kojoj su potpuno kontaminirani izvori pitke vode, što je na kraju rezultovalo brojnim bolestima lokalnog stanovništva.

Erin se upušta u bespoštednu borbu, pri čemu joj, u početku, preplašeni sugrađani predstavljaju još jednu u nizu prepreka. Idući od vrata do vrata, Erin i Ed će obezbediti 634 peticije, a uz pomoć jedne od vodećih advokatskih kancelarija dobiće spor i najveću odštetu ikada isplaćenu u američkoj pravosudnoj istoriji – neverovatnih 333 miliona dolara.

Povezana vest:  Premijera na Discovery kanalu: NAUKA U SLUŽBI MAGIJE

REDITELJ:  Steven Soderbergh (Stiven Soderberg)

GLUMCI: Julia Roberts (Džulija Roberts), Albert Finney (Albert Fini), Aaron Eckhart (Eron Ekart), Peter Coyote (Pitr Kojoti), David Brisbin (Dejvid Brisbn)

ŽANR: biografski, drama

TRAJANJE: 123 minuta

GODINA: 2000.