Glumac Bogdan Diklić ovogodišnji je dobitnik nagrade „Zlatna antena“ za sveukupan doprinos televizijskoj produkciji u Srbiji i regionu, saopštila je danas direkcija Festivala drama i serija FEDIS.

Diklić je tokom bogate karijere odigrao više od 40 uloga u domaćim TV serijama, a šira publika posebno pamti legendarne role Boce Čombeta u seriji „Grlom u jagode“, Ernesta u „Balkan ekspesu“, Svetislava Batu Anđelića u „Otvorenim vratima“, Generala Paligorića u „Čizmašima“, Obrada Savkovića u „Senkama nad Balkanom“, kao i aktuelnu ulogu Lazara Maraša u „Južnom vetru“.

Povezana vest:  Eurosport započinje novu eru sa osveženim vizuelnim identitetom 'Rasplamsaj svoju strast'

Priznanje „Zlatna antena“ za sveukupan doprinos do sada su dobili i Siniša Pavić, Bata Živojinović, Milan Lane Gutović, Gordan Mihić, Miki Manojlović, Zdravko Šotra, Seka Sablić, Mira Banjac, a 2020. godine otišla je u ruke Svetlane Cece Bojković.

Međunarodni Festival drama i serija FEDIS počinje 5. oktobra, kada će se u Galeriji opštine Vračar obeležiti 40 godina od premijernog prikazivanja TV serije „Vruć vetar“ u režiji Aleksandra Ðorđevića, a po scenariju Siniše i Ljiljane Pavić.

Povezana vest:  Kontroverzna ruska serije "Sponzoruše" samo za starije od 18

Kako najavljuje direkcija festivala, u omažu čuvenoj seriji biće rekostruisane neke scene sa glumcima koji su tada tumačili neke od uloga, a biće osvrta i na značaj ovog ostvarenja i prisećanja detalja sa snimanja i tog vremena u celini.

Na omažu „Vrućem vetru“ učestvuju akteri legendarne serije Vesna Čipčić, Branko Cvejić, Danica Ristovski, Nađa Rodić, Nada Blam, Jelica Sretenović, i drugi.

Povezana vest:  Premijera serije "IZVANREDNI BAZENI - SMELI PROJEKTI" na Discovery kanalu

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images