Upoznajte tim koji leči najneobičnija stvorenja Australije i najvoljenije životinje Australije u novoj serije na kanalu Viasat Nature… VETERINARI ZA NEOBIČNE ŽIVOTINJE

U novoj dokumentarnoj seriji „Veterinari za neobične životinje“, koja se u šest delova prikazuje na kanalu Viasat Nature, doktor Džejms Haberfild i njegov tim veterinara leče najneobičnije životinje Australije. Ova izuzetno stručna i talentovana grupa veterinara dan i noć radi na spasavanju najneobičnijih i najdivnijih ljubimaca u zemlji. Veterinari za neobične ljubimce premijerno će se prikazivati na kanalu Viasat Nature u ponedeljak 17. januara u 18.30.

Tim veterinara i medicinskih sestara sa klinika „Veterinari za neobične životinje“ koje posluju u Viktoriji, Zapadnoj Australiji i Kvinslendu, leči sve vrste egzotičnih kućnih ljubimaca: od slatkovodnih krokodila i brbljivih papagaja do šećernih torbarskih veverica i zmija, žaba i guštera, sisara i opasnih životinja – svi su oni redovni pacijenti u njihovim ordinacijama. Specijalizovana ekipa veterinara mora da se pobrine za lokalne divlje životinje koje joj dovedu u ordinaciju, ali i da odgovori na hitne slučajeve i odazove se na pozive za intervenciju u lokalnim zoološkim vrtovima i akvarijumima – za ove veterinare nema ni trenutka dosade!

Photo by Sabine Albers

Dr. Džejms Haberfild je osnivač veterinarskih klinika za neobične životinje.  U rodnoj Viktoriji, on voli da se bavi svim vrstama životinja, ali gaji posebno interesovanje za reptile i još od svoje osme godine čuva razne vrste guštera i zmija. Njegova kolekcija gmizavaca, koju skuplja zajedno sa svojim ocem Krisom, obuhvata preko sto vrsta zmija i guštera.  Kao stručnjak u oblasti medicine i hirurgije neobičnih životinja, doktor Džejms svakodnevno demonstrira svoje vrhunsko znanje i spretnost u svakodnevnom radu. Rad obuhvata operacije nad životinjama – od albino primerka Darvinovog australijskog pitona do zebraste zebe; endoskopske preglede bradate agame kao i kraljevskog pingvina; uzimanje uzoraka od vrsta kao što su aksolotl, džinovska arborealna žaba i crnoglavi piton; ili fiksiranje improvizovanih proteza od spajalica za papir na kornjači i ljudskih tapera za širenje ušne resice na zečevima! Nema toga što doktor Džejms ne bi učinio da spasi svoje pacijente – drage neobične životinje.

Povezana vest:  Serija "STRUČNJAK ZA BAZENE" na Discovery kanalu

U ordinaciji u državi Viktoriji, sa njim radi i doktor Hamiš, jedan od šačice veterinara iz Australije koji su specijalizovani za lečenje ptica. Tu je i Dr Šejn, koji je poznat među vlasnicima gmizavaca kao „Doktor za reptile“. Zatim doktor Mišel, jedan od tek nekolicine veterinara u Australiji koji poseduje sertifikat o naprednoj veterinarskoj praksi u oblasti zoološke medicine. U zapadnoj Australiji je doktorka Lusinda, koja ima iskustva u radu sa afričkim životinjama, životinjama koje se koriste u laboratorijama i onima koje žive u zoološkim vrtovima, zajedno sa doktorkom Keli, čija je specijalnost medicina egzotičnih životinja i koja sada drži predavanja novoj generaciji studenata veterine. A u Kvinslendu ćete zateći doktorku Ketrin, koja se specijalizovala za ptice i medicinu ptica. Ne postoji neobičan ljubimac koga ovaj uigran tim veterinara ne može da izleči!

Povezana vest:  BK TELEVIZIJA OBELEŽILA 20 GODINA OD OSNIVANJA

Za veterinara neobičnih životinja, nijedno stvorenje nije isto, a njihovi vlasnici takođe spadaju u retku vrstu!  Ali ono što im je zajedničko je ljubav prema neobičnim životinjama kao i poverenje koje imaju u vodeći tim australijskih veterinara za neobične životinje. Premijerno će se prikazivati na kanalu Viasat Nature, ponedeljak 17. januara u 18.30.

 

 

Povezana vest:  Serijal “Teksaski lovočuvari” na Animal Planet kanalu