mad_man_modern_family_emmy_2011Momci s Medisona i Moderna porodica trijumfovali na 63. dodeli Emmy nagrada

Televizijske serije ‘Momci s Medisona’ i ‘Modern family’ ponovo su osvojili Emmyje u svojim kategorijama na 63. dodeli američkih televizijskih nagrada u nedelju u Los Anđelesu.

‘Momcima s Medisona’ ovo je četvrta uzastopna pobeda u kategoriji najbolje dramske serije, a ‘Modernoj porodici’ drugi trijumf u kategoriji najbolje humoristične serije.

Povezana vest:  Premijera treće sezone HBO serije "Zapadni svet" 16. marta u 20.00h na HBO kanalu

Najboljom glavnom glumicom u dramskoj seriji proglašena je Džulijana Margulis (‘Dobra žena’), a glumcem Kajl Čandler (‘Friday Night Lights’). Iste nagrade u kategoriji humorističnih serija dobili su Melisa MekKarti (‘Mike&Molly’) i Džim Parsons (‘ The Big Bang Theory’), kojem je to druga nagrada zaredom.

Nagrada za najbolju režiju otišla je u ruke slavnog Martina Skorsezea za ‘ Boardwalk Empire’.

Povezana vest:  Premijera na kanalu TLC: NAJLOŠIJE URAĐENE TETOVAŽE: AMERIKA

Najboljim televizijskim filmom ili miniserijom proglašena je britanska ‘Downtown Abbey’, a najboljom glumicom u toj kategoriji Kejt Vinslet za ulogu u ‘Mildred Pierce’. Najbolji glumac u istoj kategoriji je Beri Peper za ‘The Kennedys’.

Najviše nagrada među televizijskim mrežama osvojila je televizija HBO (19 Emmyja), a slede je PBS s 14 i CBS s 11. Devet Emmyja osvojio je Fox, osam ABC, a šest NBC.

Povezana vest:  PRVI GLAS SRBIJE, U 13.epizodi finalsti pevaju domaće pesme po izboru

Najveću pažnju među najavljivačima izazvao je nasmejani i dobro raspoloženi ‘nestašni dečko’ američke televizije Čarli Šin.