kralj_kraljica_1_februarDVOR 2011

 

Krunski savet tražio od seljana da iznesu primedbe na vladare

 

Seljane su ovog jutra probudile fanfare. Po buđenju, uputili su se na Dvor. Na Dvoru su, kao i svakog jutra, očekivali pismo Krunskog saveta. Međutim, pismo nije stiglo. Pošto nije bilo pisma, seljani su se uputili ka prodavnici. Đus je na sebe preuzeo obavezu kupovine hrane za pse, već drugi dan zaredom, jer je zaključio da niko ne želi da troši svoje zlatnike.

Pile je pitao da li im treba crevo za tuš, jer ga još uvek nisu naručili, iako su više puta tražili. Cukić je rekao da je novi kralj naredio da se ne kupuje i da mogu i bez creva.

Bebi i Pile su komentarisali krađe u radnji. Pile je rekao Bebi da je jedna od najpoštenijih osoba na dvoru i da je siguran da joj nikada ne bi palo napamet da nešto ukrade.

Pile je zatim ponudio alkohol, koji je pojeftinio. Cukić mu je rekao da nije u redu to što su alkohol i hemija pojeftinili, dok je cena hrane ostala ista.

Ponovo su se oglasile fanfare, pa su se svi okupili na Dvoru. Ovoga puta je stiglo pismo Saveta u kome se od seljana zahtevalo da naprave nosiljke i slatkiše za vladare, dok bi dvorska luda trebalo da smisli program za uveče.

Povezana vest:  Nova sezona emisija "Stil pred porotom" na TLC kanalu

Maja se požalila kraljici Lepoj kako nema para da izvrši zadatak. Lepa je rekla da ona nema ništa s tim i da je ne zanima što će morati da plate kaznu. Maja je, na kraju, ipak otišla do prodavnice i kupila griz. Dragana je uzela žvake i plazmu. Za zadatak nosiljki, Lepa je bila sigurna da će Firči tražiti najviše zlatnika, ali i kada bi platili svima, ponovo ne bi završili zadatak u predviđenom roku.

Cukić je rekao Bebi da bi Lani trebalo platiti više za zadatak. Ona mu je odgovorila da je Lepa rekla da nema odakle, jer je budžet kraljevstva minimalan. On je rekao da bi za zadatak pravljenja slatkiša bilo dovoljno ukrasiti vladarima po jednu pomorandžu ili ispeći jabuku.

U kući za seljane su Dragana, Cukić, Đus i Izvorinka ogovarali kralja Danijela. Cukić je zaključio da je Danijel u tolikoj žurbi da se plaši za njegovo zdravlje. Dragana se složila i dodala da njoj od početka deluje napeto.

Dejan C. je došao u kraljevske odaje kako bi skrenuo pažnju kralju i kraljici da ne smeju trošiti više od 100 dukata na kupovinu. Lepa i Danijel su se dogovorili koliko će koga platiti. Lepa je bila rezervisana prema Firčiju pa je prokomentarisala da on sigurno neće raditi ni za 7 dukata. Zbog toga je bila ubeđena da moraju naterati nekoga od seljana da odustane. U sledećem pismu Saveta se zahtevalo od nadzornika da podeli poslove pravljenja nosiljki i da nadgleda radove. Firči je nakon sastanka ostao sa kraljem i kraljicom da pregovara. Dogovarali su se da li da naprave jednu ili dve, što je po Firčijevom mišljenju bolje i sigurnije. Danijel mu je predložio da kao glavni izvođač radova dobije 10 dukata. On je odbio dukate, jer je prvo želeo da vidi materijal. Danijelu je bilo čudno to što Lepa stalno pokušava da izbegne Firčija. Rekao joj je da nema razloga za tim.

Povezana vest:  America's Best Dance Crew - nova sezona od 20. aprila

Firči je, pošto je pogledao materijal, vratio u Dvor i pristao da radi za 10 dukata. On im je rekao da ništa ne brinu i da će sve biti završeno na vreme. Firči im je rekao da bi trebalo da nađu neku turpiju i so da pospu kako se nosači ne bi klizali kada ih budu nosili.

Firči je od Dejana C. tražio još jednog sigurnog pomoćnika. Dogovorili su se da to bude Jovan. Cukić je otišao po njega. Kralj i kraljica su se dogovorili da mu ponude 5 zlatnika, ali su mu, posle cenjkanja, dali 7. Danijel je za Firčija prokomentarisao da je sposoban i da nije alav. Lepa se složila.

Povezana vest:  Premijera na kanalu TLC: NAJLOŠIJE URAĐENE TETOVAŽE: AMERIKA

Ćemu, koji bi samo povremeno pomagao, su dali 5, dok su Denisu dali 5.

U pismu od Krusnkog saveta se tražilo od seljana da iznesu svoje primedbe na vladavinu Lepe i Danijela. Vanesa je zaključila da su vladari odlični, da je žurka bila odlična, najbolja do sada. Firči je rekao da kralj i kraljica prave grešku jer ih malo tlače. Maja bi htela da Lepa i Danijel vladaju do kraja jer to odlično rade.

Majin komentar da je ona jedina spavala sa Dejanom M. ga je iznervirao. On je opsovao sve seljane, i otrčao u drugu sobu.

Došlo je vreme da kraljica proba sve kolače. Ona je kao najbolji kolač proglasila Izvorinkin. Svakome je dala po dva dukata.

Dvorska luda, Urška, je spremila predstavu za kralja i kraljicu. Izrovinka je imitirala samu sebe, Fiko Tita i Tamaru, Denis je imitirao Sinana Sakića, a Đus Lanu.

Lepa je dala Urški 7 zlatnika za predstavu. Zlatnike je Urška podelila glumcima.

Mika i Nemanja su se posvađali. Mika ga je pitala zašto on njoj zamera što je ona sakrila hranu. Rekla mu je da je “stoka bezobrazna”.