antonija_marijana

VELIKI BRAT 2011

Raspevani ukućani

Lester je u dvorištu za vreme žurke i peva Brendonu, koji ga sluša i viče bravo. Nikola traži od Duleta da im da još alkohola koji je negde sakrio.

Dule kaže da neće. Lester i Nirmal su u spavaćoj sobi i traže alkohol. Lester pita još jednom Duleta, ali ne vredi dule i dalje odbija da kaže gde je sakrio. Soraja i Antonija plešu u dnevnoj sobi. Nikola u dvorištu komentariše kako bi okreuo Soraju kao papriku na rostilju. Soraja i dalje pleše, ali sama. Nikola, Nemeš i Marijana su krenuli na tuširanje. Nikola peva Soraji, a ona njemu peva da ga ne voli. Nikola odlazi u spavaću sobu gde naprasno počinje da viče. Izvinjava se Antoniji i Soraji. U kuhinji Horvat, Nemeš i Marijana komentarišu Nikolino ponašanje. Nikola odlazi iz spavaće sobe, pa opet uleće. soraja ga tera da izađe. On odlazi i šalje joj poljupce. U kuhinji komentariše kako Soraja njega ozbiljno shvata, ali da ne želi da prizna.

Jutarnja reanimacija

Ukućani imaju još jedan jutarnji trening. Kažu da im posle žurke nije baš do vežbanja, ali možda ih to i razbudi. Dr Fellgoood ih pita kako su se proveli na žurci i do kad su ostali budni.

Soraja kaže da su legli da spavaju oko četiri sata. Doktor se šali i kaže da onda neće imati naporan trening s obzirom da su umorni i neispavani. Kaže da će raditi lagane vežbice i da će više da rade na teorijskom znanju, tačnije pričaće o prvoj pomoći. Brendon priča kako je povredio nogu. Dr Fellgood ga pita da li je radio špagu. On kaže da jeste i da je istegao mišić. Organizuju takmičenje ko će bolje da uradi špagu, a Brendon ocenjuje ko je nabolji. Nemeš, Soraja i Antonija su najbolje uradili. Dr Feelgood je pohvalio i ostale za uloženi trud. Marijana je jedina odbila da učestvuje u igri. Lester dobija zadatak da uradi deset zgibova, sklekova i čučnjeva i dr Feelgood kaže da može da mu se pridruži ko god hoće dok ostali vežbaju pružanje prve pomoći, tačnije veštačko disanje. Soraja odbija da vežba reanimaciju na Nirmalu koji glumi čoveka kome je potrebna prva pomoć. Dr Feelgood je pita zašto odbija, da bi na kraju shvatio da su njih dvoje posvađani, to jest nisu u dobrim odnosima. Kaže joj da je odmah trebalo da kaže o čemu se radi, a ne da se prenemaže i odbija bez prethodno obrazloženog razloga.

Brendon Švarceneger?

Proba za novi zadatak je u toku. Soraja i Brendon se raspravljaju. Ona mu kaže da je veoma neodgovoran. Duško komentariše da se ona femka i da ga to iritira.

Marijana kaže da mu Soraja pokazuje prstom da dođe u koreografiji, a on je ignoriše. Soraja viče da moraju da vežbaju, tera ga da spusti ton i kaže da ne može da ga čeka do nedelje da uvežba koreografiju. Pita ga da li razume srpski, a ako treba objasniće mu i na engleskom.

Povezana vest:  DVOR 2011, Vanesa, Urška,Ćemo i Danijel

Nemeš komentariše da Brendon priča engleski kao Švarceneger. Horvat priča kako je za dobru žurku potrebna dobra muzika. Komentariše kako ostalima fali alkohol, mada bi i on voleo da popije večeras. Soraja i Brendon izvode pesmu “Aspirin”. Komentari drugih ukućana su uglavnom pozitivni s tim što treba da se usklade i da uvežbaju još malo. Nastupaju Horvat i Duško. Soraja zamera Dušku što pokušava da imitira Miroslava i to je ružno. Uglavnom se svi slažu da Horvat ima preveliku tremu i deluje uplašeno kad peva. Horvat konstatuje da mu je to čudno, pošto se baš oseća opušteno. Nirmal kaže Dušku da izgleda kao da peva u kafani, a to je festival, kulturni događaj. Dule se buni, a Nirmal nastavlja i komentariše da izgleda presmešno. Nastupa trojka, devojke im pomažu, igraju sa njima. Marijana i Soraja pričaju da samo treba da imaju ironičnije face, a ne ljute. Nemeš priča da Lesteru treba matrica niža za stepen.

Soraja ljubomorna

Duško, Bojana i Nirmal pričaju da li je dobro piti ponekad. Nikola je u transu, igra uz neku pesmu. Priključuju mu se Nemeš, Marijana i Lester. Antonija i Soraja su u dvorištu.

Soraja pita Antoniju da li joj je tužno kad zamisli sad je žurka, a možda im je to poslednja. Antonija kaže da je nezamislivo da će otići i da neće opet biti svi zajedno. Duško dolazi u dvorište, pita koga ima. Antonija mu kaže da joj je došlo da priča sama sa sobom. Kreće pesma Miroslava Ilića, Soraja i Duško utrčavaju unutra. Antonija priča kako se raznežila i da će joj faliti neki ljudi, najviše Horvat i Duško. Priča da ima korektan odnos sa Sorajom, ali da joj smetaju neke sitnice. Komentariše da ako joj ne posvetiš pažnju danas, ona odmah diže nos. Antonija komentariše da su razgovarale o konfliktu koji su  imale, ali da neće otvoreno da priča o tome. Konstatuje da joj se čini da je Soraja često ljubomorna, ali neće da kaže zbog čega. Soraja je u dnevnoj sobi, kaže da je Brendon poludeo. Dolazi Horvat i seda pored Soraje, pevaju zajedno.

Kupanje na kiši

Dok su Soraja i Brendon na probi, Nikola i Lester se kupaju na kiši. Antonija ih posmatra. U dvorište izlaze Marijana i Nemeš. Marijana mu seda u krilo, jube se i razmenjuju nežnosti.

Nikola je nasapunjao kosu. Za ispiranje koristi vodu koja curi sa tende u dvorištu.

Soraja i Brendon se vraćaju sa probe. Nemeš im kaže da su propustili Nikolino i Lesterovo tuširanje na kiši.

Brendon odlazi da popuši cigaretu, a Soraja ulazi u kuću. Brendon odlazi da popuši cigaretu, a Soraja ulazi u kuću. Kasnije Brendon i Soraja sede, ručaju i pričaju o koreografiji koju treba da izvedu. Soraja mu kaže da je on ne zanima, da će ona da peva svoj deo, a on neka radi šta hoće. Brendon komentariše da ne može tako da se ponaša, jer je zadatak timski rad. Bojana i Antonija vežbaju koreografiju u dnevnoj sobi, dok Lester preslušava pesme koje će pevati u nedelju i uvežbava pevanje. Nikola mu se pridružuje. Za to vreme su Horvat i Duško na probi. Duško peva i igra u isto vreme uz pesmu Miroslava Ilića, koju su dobili da izvedu na takmičenju. Kasnije Nirmal, Lester i Nikola odlaze na probu pevanja.

Povezana vest:  E! kanal zakazao premijeru treće sezone serije “Total Bellas” za 3. jun u 21:00

Želim silikone

Brendon i Soraja razgovaraju. Brendon priča kako bi on želeo da ugradi silikone u mišiće ruku, tačnije da poveća bicepse i tricepse. Priča kako je to veoma popularno u inostranstvu i da bi tako poboljšao svoj izgled.

Soraja mu kaže da je to glupo, s obzirom da ima dvadeset i pet godina i da mu to uopšte nije potrebno. Komentariše kako on može da ide u teretanu i prirodnim putem, to jest vežbanjem da dobije na masi i mišićima. Brendon i dalje nastavlja svoju priču, na šta mu Soraja kaže da je sigurno zeza čim toliko insistira na takvoj gluposti. Brendon odlazi iz sobe da vidi gde su ostali. Kaže joj da je počela da pada kiša.

Soraja pevuši pesmu “Born this way” koju sprema za takmičenje. Horvat joj se pridružuje. Soraja ga pita kako se izgovaraju neke reči za koje nije sigurna, pa da joj pomogne. Za to vreme Nikola, Lester i Nirmal opet uvežbavaju pesmu “Bomba”.

Čas pevanja

Ukućani su na času pevanja. Koliko je Nemešu stalo do pevanja dokazuje činjenica da se on najviše trudi, mada ga Duško prati u stopu.

Ovoga puta Bojana je otišla srećna na čas pa samim tim i njen učinak tj. trud dolazi do izražaja za razliku od Marijane. Ona je jednom prilikom izjavila da joj je to dosadno i da nikada nije želela da bude pevačica, što implicira da časovi pevanja i nisu neko uživanje za Marijanu. Brendon pomno prati i upija svaku reč profesora, a to pokazuje potvrdim klimanjem glave. Lester krajnje zainresovan za pevanje postavlja čak i dodatna pitanja kako bi bio što bolji i možda baš on otišao pravo u finale.

Marijana se trudi

Nakon časa pevanja, na kome su neki dali svoj maksimum, a neki pak malo manje ukućani su se vratili u kuću.

Lester peva Nemešu kako bi mu on pomogao da usavrši neke delove pesme. Deo ukućana je napolju i komentarišu čas i samo pevanje. Soraja čak i dok sedi uvežbava neke pokrete koreografije. Marijana i Antonija komentarišu svoju plesnu tačku, a Hori ih savetuje kako da izvedu pojedine korake kako bi izgledale zavodljivije. Doduše Antoniji to i ide od ruke, mada se i Marijana u poslednje vreme trudi i daje sve od sebe iako je ne početku delovala kao nezainteresovana.

Okrenuo bih je kao papriku na roštilju

Lester u dvorištu peva Brendonu. On ga sluša i oduševljeno mu pruža podršku. Nikola traži od Duleta da im da alkohol koji je negde sakrio ali Dule odbija.

Povezana vest:  Serija “Velika šansa” na TLC kanalu

Pošto su videli da ne mogu da ga ubede Lester i Nikola odlaze u spavaću sobu da sami potraže, ali ga nisu našli. Lester još jednom zamoli Duška ali on ne popušta. Nikola u dvorištu komentariše kako bi okreuo Soraju kao papriku na roštilju. Soraja za to vreme pleše u dnevnoj sovi. Nikola počne da peva Soraji, ona mu priđe i peva da ga ne voli. U kuhinji Horvat, Nemeš i Marijana komentarišu Nikolu. Nikola i dalje peva Soraji i pokušava da uđe u sobu, ali ga ona tera. Nakon određenog vremena on odlazi i šalje joj poljubac. Pridružuje se ostalima u kuhinji i komentariše kako Soraja njega ustvari ozbiljno shvata, ali ne želi da prizna.

Analiza pesme

Nakon Marijaninog i Antonijinog časa one su se oduševljeno vratile u kuću. Prvo su bile pozvane u ispovedaonicu gde su dobile zadatak da analiziraju pesmu “Bižuterija”.

Ukućani su imali priliku da to prate na plazmi. Pošto se nisu baš najbolje snašle, ukućani su se malo smejali, malo dobacivali ali svakako su se svi dobro zabavljali. Nakon izlaska iz ispovedaonice rešile su da svoju koreografiju prezentuju ukućanima. Muški deo ukućana je pomno pratio svaki Antonijin pokret, Marijana se par puta zbunila što je izazvalo smeh i kod ukućana i kod njih dve, ali su na kraju svakako dobile aplauz i reči hvale. Sledeći na redu sa Bojana i Nemeš.

Baciću te sa bine i uzeću ti mikrofon iz ruku

Soraja, Antonija, Bojana, Brendon, Horvat i Duško su u dvorištu. Soraja se žali što joj je Brendon par. Antonija kaže da njih dvoje izgledaju slatko na pozornici.

Soraja joj objašnjava da će on da poludi kada stane pred publiku. On se nadovezuje na to i objašnjava joj da neće da poludi već će da isproziva publiku. Soraja već počinje da se nervira i kaže da će da se izglupira i da može i nju da ubaci nesvesno u to. Kaže mu da će da ga baci sa bine i da će da mu otme mikrofon iz ruku. Horvat smiruje Soraju i objašnjava joj da joj Brendonovo ludilo ide u korist i kaže joj da će ona ispasti gora od njega ako napravi neku scenu i da će ispasti kao histerična luda. Na kraju konstatuje da ne zna ko je veća primadona, Brendon ili Soraja. To je iznerviralo Soraju i pomalo drsko mu kaže da je on najveća diva u kući. Horvat komentariše da je Brendon što se tiče pevanja najgori ali da mu je kao pojava komičan i da bi on možda i glasao za njih dvoje da je napolju. Soraja i dalje iznervirana kaže da su svi bolji od njih dvoje. Ostali se ne slažu sa njom i kažu joj da lupa gluposti.