HBO serija „Kuća zmaja“ (House of the Dragon) postala je najgledaniji naslov na HBO striming uslugama širom Evrope, uključujući Srbiju, čime je nadmašila i osmu sezonu „Igre prestola“.

Premijera „Kuće zmaja“ imala je veći broj gledalaca od bilo koje nove originalne serije u istoriji HBO-a i postala je najuspešnija premijera serije na HBO Max-u širom SAD-a, Latinske Amerike i Evrope. Svaka  epizoda serije sada u proseku ima 29 miliona gledalaca u SAD-u, dostižući tri puta veću gledanost od prosečne gledanosti na veče premijere zahvaljujući naknadnom gledanju.

Povezana vest:  Nova epizoda serijala „Savršena mlada“ na TLC kanalu

Izvan Evrope, „Kuća zmaja“ je takođe nadmašila osmu sezonu „Igre prestola“, što je čini najgledanijim HBO naslovom na jednom HBO striming servisu u Latinskoj Americi, jugoistočnoj Aziji, Hong Kongu i Tajvanu.

Kejsi Blojs, predsednik i direktor HBO-a i HBO Max-a, tim povodom je izjavio: „Oduševljeni smo što se „Kuća zmaja“ dopala ljubiteljima „Igre prestola“ širom sveta, kao i novim gledaocima koji po prvi put otkrivaju svet Vesterosa. Čestitam Džordžu, Rajanu, Migelu i celoj ekipi „Kuće zmaja“ na neverovatnoj prvoj sezoni.“

Povezana vest:  RTS odbio prenos Guče, dogovor o saradnji s Pinkom

Kompletna prva sezona „Kuće zmaja“ dostupna je na HBO Max striming platformi.