Sony Pictures Television i Warner Bros. Discovery najavili su proširenje ugovora o distribuciji sadržaja u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Ugovor uključuje naslove iz kataloga Sony Pictures Entertainmenta (SPE), predstojećih igranih filmova i odabranih TV serija, koji će biti dostupni isključivo na HBO kanalima i HBO Max striming platformi u regiji.

Korisnicima usluga HBO i HBO Max ovaj ugovor će doneti neke od najvećih naslova i franšiza SPE-a, od nedavnih hitova poput izuzetno popularnog biografskog filma „I Wanna Dance With Somebody: Film o Vitni Hjuston“ i filma „Čovek zvani Oto“ s Tomom Henksom u glavnoj ulozi, do novonajavljenih SPE filmova. U planu su naslovi: „Spajdermen: Putovanje kroz Spider-svet“, „Gran Turismo“, „Pravednik 3“, novi deo franšize „Isterivači duhova“, i iščekivani dugometražni filmovi iz Sonijevog Spajdermen sveta (uključujući „Kraven the Hunter“, „El Muerto“ i „Madame Web“).

Povezana vest:  Kasni nova sezona "Igre prestola"?

Ugovor će omogućiti HBO i HBO Max korisnicima pristup velikoj bazi najpopularnijih filmova u SPE katalogu, kao što su filmovi iz Spajdermen serijala, „Džumandži“, „Ljudi u crnom“ i „Hotel Transilvanija“. Partnerstvo takođe uključuje televizijsku seriju „Optužena“, kao i britansku dramu „Without Sin“ nominovranu za nagradu BAFTA, te dugo očekivane naslove iz 2023. „Twisted Metal“ i „Lucky Hank“.

Ovaj ugovor o filmovima i televizijskim serijama obuhvata teritorije širom Centralne i Istočne Evrope, donoseći ove SPE naslove u Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, Hrvatsku, Severnu Makedoniju, Poljsku, Češku, Slovačku, Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku i Moldaviju.

Povezana vest:  Ovo je spas za tropski dan

„Kao nezavisni studio s nizom željno iščekivanih holivudskih dugometražnih filmova i TV serija pred nama, kao i bogatstvom omiljenih klasika u našem Sony Pictures katalogu, nalazimo se u jedinstvenoj poziciji za povezivanje izvrsnog sadržaja s publikom širom sveta. Ovaj novi prošireni ugovor s našim partnerima i prijateljima iz Warner Bros. Discovery je izvrstan način da ovaj sadržaj dođe do publike HBO-a i HBO Max-a širom Centralne i Istočne Evrope“, rekao je Mark Yang, izvršni potpredsednik za Networks & Distribution Sony Pictures Television EMEA.

Ragnild Torbeh, viša potpredsednica za Programming & Acquisition EMEA Warner Bros. Discovery, izjavila je:

Povezana vest:  Premijera dokumentarne HBO serije "Alen protiv Farou" 22. februara

“Produženje ovog višegodišnjeg ugovora znači da će naši korisnici širom Centralne i Istočne Europe nastaviti da uživaju u neverovatnom izboru dugometražnih filmova i TV serija kompanije Sony na HBO-u i HBO Max -u u okviru svoje postojeće pretplate. Uz naslove iz Warner Bros. Discovery porodice brendova, uključujući HBO originalnu produkciju, Warner Bros, Max Original i DC univerzum, licencirani sadržaji nam pomažu da osiguramo da svima u domovima ponudimo najbolju moguću kombinaciju sadržaja.”

FOTO: © 2022 SF Studios Production AB. All Rights Reserved. i  © 2022 NYBO Productions LLC. All Rights Reserved.