deki_boki_rasprava

DVOR 2011

Miloš napušta dvor u subotu, Boki 13 i Vendi u nedelju, a ostali ostaju sedam dana duže

Svi su se okupili na Dvoru kako bi kraljica pročitala pismo sa dnevnim zaduženjima. U pismu je pisalo da je dnevni zadatak da naprave sanke za kraljicu, zatim da dva seljana nacrtaju portrete ostalih seljana. Seljani će napraviti večeru za vladare, a kralj i kraljica će odrediti koliko je ljudi potrebno za taj zadatak. Zadatak kralja je da organizuje seljane za pripremanje večere (ko će kuvati, ko će postavljati sto…) pošto će vladari biti gosti seljana. Takođe, povodom dolaska kralja, seljani će morati da detaljno očiste podove, toalete i trem. Maja se dobrovoljno prijavila da će očistiti trem.

Pile je otvorio radnju, međutim niko od seljana to nije primetio. On je sedeo sam u radnji i pitao se zašto nema nikoga da dođe u kupovinu. Za to vreme su Nina i Lana virile kroz prozor u nadi da će videti Pileta. U trenutku kada je Pile zatvorio radnju, spazio ga je Dejan M. On ga je upitao iznenađeno otkud on tu. Zamolio ga je da ponovo otvori radnju da bi seljani uspeli da kupe bar osnovne namirnice. Pile je odbio da otvori radnju, a zatim je otišao. Dejan mi nije verovao da je bio u radnju. Pile mu je objasnio da je sve vreme čekao u radnji, ali da se niko nije pojavio, a zatim je upozorio Dejana da drugi put bude pažljiviji.

Povezana vest:  Premijera serije "Trust" na HBO GO-u i HBO-u

Dejan je obavestio sve seljane o tome šta se desilo sa Piletom. Svi su bili šokirani. Oni su rekli čak i da je Lana sve vreme bila na tremu, ali ga nije videla.

Đus i Boki su ćaskali u sobi. Đus je rekao Bokiju kako mu je Dejan preneo da Boki nema petlju da kaže Dejanu ono što misli i kako se plaši njega (Bokija). Boki je odmah pozvao Dejana, a ubrzo potom je počela i rasprava. Boki ga je upitao kada je ogovarao Đusa. Deki je tvrdio da je, sve što je rekao njemu, rekao i Đusu. Dejan ga je zatim pitao da li se „napalio“, pa je našao njega da provocira ceo dan. Boki je rekao da kod njega nema „rekla-kazala“. Po završetku rasprave, Dejan je napustio sobu.

Povezana vest:  Premijera na kanalu TLC "Najbolji kuvar, najgori kuvar"

sankeNemanja i Stojan su uspeli da naprave sanke, iako je Miloš tvrdio da neće uspeti bez njega. On je tražio previše dukata pa ga je kralj odbio.

U pismu je naređeno seljanima da održe sastanak u kući povodom situacije sa hranom, bez kralja i kraljice, i dvorske svite. Nemanja je dao predlog da se više seljana udruži u kupovini hrane. On je rekao da nema problema sa vladarima i da je dobio onoliko koliko je tražio, bez obzira na to koliko je Đus hteo da mu da u početku. Bebi i Lana su se složile da su vladari korektno platili zadatke. Miloš je predložio da je bolja ideja srušiti i opljačkati kraljevstvo.

Povezana vest:  Najnoviji kriminalistički serijal na kanalu DIVA: MISTERIJA MARTINIH VINOGRADA

Đus je pročitao pismo Krunskog saveta u kome je navedeno da Miloš, Boki i Vendi nisu takmičari i da Miloš napušta Dvor u subotu, a Boki i Vendi u nedelju. Tome je dodato i obaveštenje da se Dvor produžava za 7 dana, tako da traje do 11. marta.

U večeri suđenja Bebi je tužila Nemanju jer se, kako je rekla, ponaša kao „razjareni bik“, a ona ne voli agresiju. Miloš i Maja su tužile Miku za glasno pevanje. Porota je zaključila da Mika nije kriva, a dalje razrešenje će obaviti sutradan.