Dodela nagrada People’s Choice Awards 2023 zakazana je na kanalu  E! za nedelju 18. februar 2024. i održaće se u Barker Hangaru u Santa Moniki, Kalifornija.

Jedina ceremonija nagrada koju kompletno dodeljuje publika, odaće priznanje omiljenim umetnicima u različitim kategorijama iz oblasti filma, televizije, muzike i pop kulture. Dvočasovni televizijski program uključivaće i nekoliko počasnih nagrada i nastupe tokom ceremonije.

Kompletna lista kategorija biće naknadnio objavljena. Nominovanje će trajati do 31. decembra 2023.

“Misija nagrade ‘People’s Choice Avards’ nastavlja da bude davanje glasa onima čije je mišljenje najvažnije – publici“, izjavila je Kasandra Trajon, viša potpredsednica Entertainment Live Events, NBCUniversal za televiziju i striming. „Premeštanje televizijskog programa u srce sezone dodele nagrada i proširenje našeg dosega na publiku Peacock-a stvara platformu da se glas ljudi čuje jače nego ikad, dajući zvezdama i njihovim fanovima priliku da zajedno slave”.

Povezana vest:  PRVI GLAS SRBIJE, U Baražu za finale Igor Terzija i Aleksandra Dabić

2022 People’s Choice Awards, emitiovan preko mreža NBC i kanala E!, zaključao je industrijske trendove sa visokim rejtinzima koji rastu iz godine u godinu, sa preko 173 miliona reakcija na kanalima, digitalnim platformama i društvenim mrežama.

Glumac i komičar Kenan Tompson bio je voditelj prošlogodišnje ceremonije dodele kada je posebno priznanje dobila Lizo kroz priznanje People’s Champion Award, Rajan Rejnolds bio je dobitnik nagrade People’s Icon Award a Šanaja Tvejn dobila je nagradu Music Icon Award.

Ovaj program producira Den of Thieves uz izvršne producente, među kojima su Džes Ignjatović, Ivan Prager i Barb Bialkovski.

Povezana vest:  Premijera nove HBO serije "Slom" 26. oktobra

Dodelu nagrada People’s Choice Awards originalno je preuzeo kanal E! u 2017. godini, a prvo uživo emitovanje bilo je 2018. godine.

O NBCUniversal International Networks & Direct-to-Consumer

Kao jedan od najvećih svetskih portfolija za zabavu, NBCUniversal International Networks & Direct-to-Consumer isporučuje kvalitetan sadržaj i atraktivne brendove na preko 160 teritorija širom Evrope, Bliskog istoka, Afrike, Latinske Amerike i Azijsko-pacifičkog regiona. Pružajući čitav niz zabavnih iskustava lokalnoj publici širom sveta, jedinstveni brendovi uključuju UNIVERSAL TV, SCIFI, E! Entertainment, 13TH STREET, DIVA, Studio Universal, Telemundo, Bravo i DreamWorks. Universal+ (hibridna linearna i nelinearna usluga) okuplja brendove grupacije na pridruženim platformama, nudeći korisnicima i programe uživo i širok spektar VOD sadržaja, uključujući premijere na teritoriji i boks-setove, dostupne na jednom mjstu. Aktivnosti NBCU aktivnosti van SAD-a uključuju Hayu, SVOD uslugu koja je u potpunosti dostupna na preko 40 teritorija – uključujući Veliku Britaniju, Kanadu i zemlje širom Evrope i Azije, kao i Peacock na Sky platformi u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Austriji, Italiji i Švajcarskoj.

Povezana vest:  Svi važni mečevi fudbalera Crvene zvezde jednim klikom do vas!

NBCUniversal je jedna od vodećih svetskih medijskih i entertejnment kompanija u razvoju, proizvodnji i marketingu zabave, vesti i informacija globalnoj publici. NBCUniversal poseduje i upravlja vrednim portfolijom vesti i zabavnih televizijskih mreža, ztaim vrhunskom filmskom kompanijom, značajnim aktivnostima televizijske produkcije, vodećom grupom televizijskih stanica, svetski poznatim tematskim parkovima i premium servisom za strimovanje sa oglasima. NBCUniversal je podružnica kompanije Comcast Corporation.

Foto: NBCUniversal International / E! Entertainment