Prve dve epizode serije „Tunel“ reditelja Petra Ristovskog premijerno su prikazane u petak, 25. avgusta u Malom gradu Smederevske tvrđave u okviru programa Dunav Film Festa.

Posle projekcije publici se poklonio deo mnogobrojne ekipe: reditelj Petar Ristovski, glumci Minja Peković, Jovan Belobrković, Dragan Boža Marjanović, Tamara Šustić, Danica Ristovski, Jovan Ristovski i Milica Bašić, scenarista Vladimir Ćosić, montažer Miodrag Cicović, i kostimografkinja Veliborka Brankov.

Petar Ristovski, reditelj serije, je na premijernom prikazivanju izjavio: „Veoma sam uzbuđen što smo posle dugo vremena, skoro sedam godina od kada smo scenarista Vladimir Ćosić i ja počeli da razvijamo ideju i scenario za ovu seriju, ovde pred vama i moram da kažem da imam pozitivnu tremu i dobar osećaj da će vam se serija dopasti. Voleo bih da se zahvalim ljudima koji su bili sve ovo vreme uz mene. Prvo bih se zahvalio mojoj porodici, mojim divnim glumcima koji su bili tu u 115 snimajućih dana. Hvala Igoru Stankoviću koji nas je pozvao i doveo u Smederevo. Zahvalio bih se i Telekomu Srbija bez kog ova serija ne bi bila moguća, hvala mom ocu koji mi je uvek neizmerna podrška, i naravno MUP-u Srbije. Tunel je policijski, napet triler u kome ćete moći da vidite kako neke stvari funkcionišu iznutra tj. unutar jedne policijske grupe koja ima zadatak i cilj da, na prvom mestu, spasi svaki život, bilo da je to počinilac ili neko od policajaca. To je pregovarački tim MUP-a Srbije, jedne specifične jedinice i ja sam prilikom istraživanja pričao sa tim inspektorima i oni su nam davali razne informacije koje nisu toliko poznate javnosti i zbog toga mislim da će serija biti veoma autentična“.

Povezana vest:  "Uspeh" - Prva epizoda od danas na HBO Adria YouTube kanalu

Igor Stanković, osnivač festivala i selektor programa је pozdravio publiku rečima: „Prateći trendove najvećih svetskih festivala kao što su festivali u Kanu, Berlinu i Veneciji, Smederevo i Dunav Film Fest, sada već treću godinu donosi premijerno epizode najvećih i najgledanijih srpskih serija. Uz veliku zahvalnost Telekomu Srbija i producentskoj kući Zillion film gledaćemo, ekskluzivno, po prvi put prve dve epizode Tunel.“ 

Povezana vest:  Prva srpska televizija i Državna lutrija Srbije potpisale ugovor o saradnji, LOTO od 3. juna na PRVOJ

Serija „Tunel“ nastala je u produkciji Telekom Srbija i Zillion Filma. Serija će na jesen biti emitovana na kanalu Superstar.

Uloge tumače Minja Peković, Jovan Belobrković, Dragan Boža Marjanović, Tamara Šustić, Miloš Đorđević, Lazar Ristovski, Zoran Cvijanović, Radovan Vujović, Teodora Ristovski, Sergej Trifunović. Autorsku ekipu pored reditelja Petra Ristovskog čine i scenarista Vladimir Ćosić, direktori fotografije Goran Volarević, Maja Radošević, i Marko Milovanović, scenografi Željko Antović i Ljubica Petrović, kostimografkinja Veliborka Brankov, maskerka Dušica Vuksanović, kompozitor Aleksandar Ranđelović, kao i montažeri Miodrag Cicović i Aleksandar Popović.

Povezana vest:  Nove epizode emisije “Dajnamo, čudesni mađioničar” od 20. oktobra na Discovery kanalu

Šesto izdanje Dunav Film Festa traje do nedelje, 27. avgusta. Na festivalu koji se održava na pet atraktivnih lokacija u Smederevu prikazuje se 35 ostvarenja koja dolaze iz zemalja dunavskog sliva, a njih 6 se takmiči za nagradu za najbolji film, najbolji scenario, najbolju režiju i najbolju glumu. Žiri koji će odlučivati o nagradama radi u sledećem sastavu Iveta Ivanova, glumica i rediteljka iz Bugarske, Jelena Mihajlović, glumica i direktorka Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta Subotica i Zoran Amar, reditelj.

 Foto: Filip Olćan