Nova godina počela je još jednom dirljivom epizodom planetarno popularnog kviza Najslabija karika. Ovog puta, u ulozi takmičara našla su se dobro poznata TV lica, a uspeli su čak i da obore rekord osvojivši neverovatnih 807 000 dinara! Pobednica epizode bila je Tamara Grujić, koja je voditelju Nikoli Koji saopštila da će ovaj iznos biti doniran Udruženju Debra koje pruža podršku deci oboleloj od bulozne epidermolize tzv. „deci leptirima“.

Iako je samo jedan od njih mogao biti „najjača karika“ ova epizoda, svaka runda izgledala je mnogo više kao timski rad, nego kao takmičenje. Šaputanje, bankiranje, pogrešni i tačni odgovori smenjivali su se munjevitom brzinom. Sve to ne čudi, ako se uzme u obzir to da se ove kolege poznaju dugi niz godina i često sarađuju zajedno.

Povezana vest:  Stan Against Evil maraton za Noć veštica na AMC kanalu

Jedno po jedno kviz su napuštali Bojan Stanimirović, Ana Mitić, Vladimir Jelić, Miloš Urošević, Srđan Karanović, Mašan Lekić i Marija Stamenić, da bi u finalnoj rundi ostale Tamara Grujić i Irina Vukotić. Njih dve, međutim, nisu želele da se bore jedna protiv druge, već su ujedinile snage. Nakon osme runde u kasi je bilo 807 000 dinara, a kako pravila kviza nalažu da pobednik, a u ovom slučaju pobednica, može biti samo jedna, nakon devete runde Tamara je zvanično proglašena najjačom karikom ovog jakog tima.

Povezana vest:  Druga sezona serije „Odsustvo” sa Stanom Katić se vraća na AXN 25. aprila

„Čestitam! Ako je neko zaslužio, onda je to Tamara“, poručila je Irina Vukotić, dok je Tamara insistirala na tome da su obe pobednice. „Devojke, svaka vam čast! Hvala vam što ste bile učesnice ove humane emisije“ nadovezao se Nikola Kojo.

Zajedničkim dogovorom, odlučeno je da osvojena sredstva budu donirana Udruženju Debra osnovano 2008. godine sa ciljem da pomogne osobama sa buloznom epidermolizom u očuvanju zdravlja i olakšavanju svakodnevnog života. U pitanju je retko nasledno oboljenje kože, sa bolnim ranama sličnim opekotinama, koje teško zarastaju i imaju brojne posledice na celokupno zdravlje i život obolelog. Deca obolela od ove bolesti širom sveta poznata su kao „deca leptiri“.

Povezana vest:  „CARSTVO POROKA“ SAMO DAN NAKON AMERIČKE PREMIJERE NA HBO GO-u

Foto: Produkcija kviza Najslabija karika