Nova sezona serije „Moć sporta“ stiže na  Eurosport u sredu 5. aprila u 19 časova. Gledaoce očekuje 15 tridesetominutnih epizoda koje donose snažne ljudske priče i teme. Serijal otvara niz eksluzivnih intervjua sa poljskim fudbalerom Marsinom Oleksijem kojem je amputirana noga, kao i sa bivšom švajcarskom atletičarkom na duge staze Gabrijelom Andersen Šis koja je u 39 – toj godini učestvovala u prvom ženskom maratonu na Letnjim olimpijskim igrama 1984. Prvu epizodu obeležiće i priče o predstojećoj biciklističkoj trci Pariz – Rube i Masters turniru u Monte Karlu, kao i o očekivanjima pojedinih ukrajinskih sportista pred predstojeće Olimpijske igre.

Povezana vest:  Snima ze nastavak serije Azbuka našeg života

Ostale epizode serijala imaće posebne izveštaje o Mesecu ponosa, Svetskom danu izbeglica i Okeanskoj trci, a završna epizoda biće na programu, 26. jula kako bi se poklopila sa obeležavanjem  godinu dana do početka Olimpijskih igara Pariz 2024.

Skot Jang, SVP za sadržaj i produkciju Warner Bros. Discovery Sports Europe istakao je da  sport ima moć da ujedini društvo kroz svoju raznolikost, rivalstvo i pre svega svoje vrhunske sportiste koji  inspirišu navijače širom sveta, delom kroz žrtve koje podnose da bi dostigli vrhunac svojih sposobnosti.

Povezana vest:  Idealno letnje osveženje – šta to može biti?

Prva sezona serije „Moć sporta“,  pokrenuta je  u proleće 2022. godine i donela je više od 60 priloga i intervjua koji slave snagu sporta.

Foto: Warner Bros. Discovery