Antiratna drama „Bauk“, reditelja Gorana Radovanovića imaće svoju svetsku premijeru 20. aprila u okviru takmičarskog programa 46. Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi.

Film „Bauk“ donosi pred publiku priču o NATO bombardovanja SRJ 1999. godine, iz vizure osmogodišnjeg dečaka Save, koji pokušava da zadrži neiskvareni i naivni pogled na svet oko sebe.

LINK SA TIZEROM: https://www.youtube.com/watch?v=_EF1QjTvwcI

„Film Bauk je antiratna drama koja na neki način sublimira naš kolektivni strah ali i duh našeg kolektivnog otpora zlu pre dvadeset pet godina! I to kroz jednu intimnu priču o odrastanju. Veliki ruski direktor fotografije Vladislav Opeljanc, stalni saradnik Nikite Mihalkova i Kirila Serebrenikova, dao je veliki umetnički doprinos filmu, kao i naš najveći živi scenograf Vladislav Laašić! Posebno mi je drago što će svetska premijera biti održana u Moskvi, gde je i moj prethodni film „Enklava“ bio premijerno prikazan i nagrađen „, izjavio je reditelj Goran Radovanović.

Povezana vest:  Džumandži: Sledeći nivo u domaćim bioskopima od 12. decembra

Glumačku podelu ove filmske priče čine Jakša Prpić, Sara Klimoska, Vojin Ćetković, Miloš Biković, Anđelija Filipović, Gordana Gadžić, Kalina Kovačevič, Branka Šelić, Milena Jakšić.

Autorsku ekipu filma „Bauk“čine reditelj i scenarista Goran Radovanović, direktor fotografije je proslavljeni Vladislav Opeljanc, poznat po saradnji sa Nikitom Mihalkovim, scenograf je Vladislav Lašić, kostimograf Katarina Ciglić, šminker Atanas Temnilov, kompozitor je Ace Vaptsarov, montažer je Nenad Pirnat.

Povezana vest:  ŠVEDSKA FONDACIJA “ZLATNI LJILJANI”, Crtani film u kome četnici ubijaju muslimane

Iza filma „Bauk“ stoje produkcije NAMA FILM, ARCHANGEL DIGITAL i TELEKOM SRBIJA, koproducent je PREMIER STUDIO (Bugarska) uz podršku Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture Republike Srbije kao i Vojske Srbije, Grada Beograda.

Film „ Bauk“ će biti dostupan u svim bioskopima u Srbiji na jesen ove godine, a distribucija filma je poverena MegaCom Filmu (MCF).

Povezana vest:  Revija savremenog srpskog filma u Puli

Foto: Radoš Ružić