ukucani_dvoriste

VELIKI BRAT 2011

Večera Nikole i Eme, Nemeš preuzeo stvari u sveoje ruke, Tamara i Nikola dobili bebu

Ema i Nikola idu na večeru. Kaže Nikola da su sve žene dobile nešto osim nje. Slavica i Bojana kapiteni, Marijana je bila Mis, samo Ema ništa. Pita je što je jednom plakala na otpadu, kaže da su joj oni nedostajali.

Nikola priča da su Tamara i on ostali tri sata, ali sad mu je glupo jer je ovima u sobi vruće. Pita ko joj najviše nedostaje od izbačenih i kaže joj da se Milan iznenadio kad ga je nominovala. Ema se pravda kako za drugu osobu nije imala nikakav razlog da navede. Pita je kad je bila na ovakvoj večeri, kaže da nije skoro, nije ona taj tip. Priča o nekom momku napolju, nada se da će biti nešto kad izađe. Nikola kaže da se oseća kao da je na moru. Večera, muzika, bazen. Pričaju o večeri Nirmala i Soraje, šta su oni imali. Ema ga pita kako mu je sa Tamarom sad kad su vezani. Kaže da su ok, dobro se slažu, ali mu smeta da bude vezan za bilo koga 24 sata. Završavaju sa hranom. Veliki Brat im pušta muziku za ples, plešu. Komentarišu kako  su se super proveli, Nikola joj priznaje da mu je nedostajala dok je bila na otpadu. Zahvaljuju se Velikom Bratu na divnoj večeri. Lester kaže Nikoli da se oseća kao da ga je vodio na večeru jer sve što je ostalo pojeli su on i Duško. Nikola kaže ako opet bude kapiten i dobije večeru, vodi Lestera, pa nek pišu novine posle svašta. Veliki Brat objavljuje da počinje Koloseum. Prva igra je Većina misli. U dalju trku idu Nemeš, Tamara, Slavica iz prve grupe, a iz druge Duško, Marijana i Nikola. Bore se u finalu, pobeđuje Nemeš, ulaze u kuću, ostali mu čestitaju.

Većina misli

U dvorištu su Soraja, Nirmal, Dule, Horvat, Radašin i Slavica, razgovaraju o zadatku „Većina Misli“. Horvat je zadovoljan kvizom i misli da su pitanja bila dobra. Slavica kaže Radašinu da mu se devojke šlihtaju pošto je on dobar sa Velikim Bratom.

Horvat se pita u odnosu na situaciju u kući: «  Ko bi pre prevario partnera? » Spominje da je Soraja bila u pravu kada je rekla da niko neće napisati da bi to bila ženska osoba pre nego muška. Horvat se požalio na Duleta  kako mu se šlihta, pa ga davi. Dule se smeje što uspeva lako da ga naljuti. Slavica dobaci Duletu da ga ona voli i pošalje mu poljubac. Horvat kaže Duletu da bi pao na pitanju: « Ko bi prvi sabotirao zadatak », jer bi napisao Soraja, a ne Nemeš. Slavica komentariše da Soraju niko od prvog dana ne voli, a Dule pita da mu objasni zašto je to tako. Slavica odgovori da smatra da se nije uklopila sa ostalim devojkama. Horvat priča kako se ne bi iznenadio da mu Dule dodeli bodove za izbacivanje, pre nego nekim šmizlama. Lester im se pridružuje u dnevnoj sobi. Horvat priča kako voli lojalne prijatelje, navodi da su Lester i Nikola dobri od početka  i da su takvi i dalje. Priča da je zbog tih odnosa voleo da gleda Velikog Bratra dok je bio u Engleskoj. .Prilazi im i Nemeš, seda pored Marijane. Dule kaže da će da izbaci Nemeša, pa mu Bojana objašnjava da neće to moći da izvede do sledeće nedelje, pošto je Nemeš kao kapiten zaštićen od nominacija. Bojana kaže Duletu da je šlihtara, i da je dobio od Velikog Brata sve što je tražio. Dule joj se pravda kako je došao sa jednim koferčetom, i da se nije nadao da će ostati duže u kući, pa je morao da traži od Velikog Brata da mu da neke stvari. Bojana mu se smeje, misli da Dule ide na tužnu priču zbog publike. Dule se brani da je neobrazovan i naivan. Nemeš i Marijana ih slušaju zagrljeni. Dule završava sa poslovicom: » Čovek se vezuje s jezik, a krava s lanac »

Povezana vest:  FARMA 3. SEZONA

, Novi gazda na Farmi je Peja

Sunčanje

Većina ukućana je u dvorištu. Tamara se sunča u kupaćem kostimu, pored nje su Nirmal i Bojana.

Pričaju o stvarima iz života. Dule, Horvat, Nemeš i Marijana su kod pušionice takođe razgovaraju o uopštenim stvarima.

Horvat priča kako mu je bilo u Londonu, kako se tamo snašao i kakvo mu je društvo bilo.

Ema kaže da bi navalila na Lestera da je slobodan ali pošto nije onda neće. Slavka kuva ručak, a Ema joj pravi društvo. Svi uživaju u ovom lepom danu.

Posle ručka

Ukućani su u kuhinji, ručaju, svi sem Bojane i Tamare koje su u dvorištu, puše.

Pričali su o tome kako se Bojana tetovirala i neke stvari iz života. Nakon ručka su za stolom ostali Soraja, Slavka, Nikola i Horvat i pričali. Slavka je pričala o deci, Soraja je pričala kako je bila prava napast kad je bila mala.

Radašin je izašao da se još malo osunča, a društvo su mu pravili ostali ukućani. Svi se opuštaju posle Slavkinog ručka za koji su svi imali samo reči hvale.

Nemeš preuzeo stvar u svoje ruke

Svi ukućani su u spavaćoj sobi. Konačno su se odvezali, ali se nekima ipak svedeo taj zadatak pa još uvek drže narukvice.

Povezana vest:  2. sezona SERIJE “Zelena groznica” uskoro na kanalu VIASAT: Explore

Marijana i Nemeš leže u krevetu zagrljeni, razmenjuju poljubce i nežno se maze. Svi gledaju poze iz knjige Kamasutra, komentarišu i šale se na taj račun. Nikola objašnjava Soraji kako da izvede određenu pozu, ali je Nemeš bio maštovitiji pa je pozvao Emu da demonstriraju. Sledeći koji probaju su Lester i Bojana. Horvat im pomaze da se nameste, ali pošto im nije najbolje išlo Nemeš je preuzeo stvar u svoje ruke. Namestio ih je u zadatu pozu i svi su se smejali. Izgleda kao da je Nemeš odavno pročitao ovu knjigu ili samo odlično tumači crteže.

Pukla veza između Soraje i Nirmala

Zadatak vezani je udaljio ne samo Nikolu i Tamaru, nego i Nirmala i Soraju. Nekada dobri prijatelji sa otpada došli su do razilaženja.

Nirmal se naljutio na Soraju jer po njegovom mišljenju ona sabotira zadatak „Kamasutra“, što je prouzrokovalo pojavu konflikta između ovog para.

Nirmal je Marijani pričao o sukobu sa Sorajom, dodajući da ona za njega više ne postoji. Smatra da je od početka bio dobar prema njoj a da ona nije znala to da ceni.

Soraja je Nirmala smatrala prijateljem, ali isto tako smatra da je po Draganinom odlasku, Nirmal našao zmenu u njoj i da sada pravi žrtvu od sebe.  Soraja se poverila Velikom Bratu kako se oslobodila stresa od vezivanja. U proteklih par dana u toku trajanja zadatka, Soraji je bili teško slušati Nirmalove priče, samim tim unosio joj je nervozu i negativnu energiju. Nirmal i Soraja više ne komuniciraju. Soraja je od početka znala da njihova veza neće uspeti jer su njih dvoje potpuno različite osobe.

Duško u ulozi žene!

Većini ukućana se ne dopada zadatak „Kamasutra“, samim tim su neki odbili da učestvuju u njemu.

Soraja zbog konflikta sa Nirmalom, zamolila je Velikog Brata da joj partner u zadatku „Kamasutra“ bude Horvat. Horvatov pristanak na Sorajinu molbu ostavio je Duška na cedilu. Nirmal ni pod tačkom razno ne želi da njegov prtner pri izvršenju zadatka bude osoba muškog roda, pa je Duško opet ostao bez partnera. Mada tu nije kraj. Slavica je u startu odbila ovaj zadatak, jer ona kao žena srednjih godina misli da joj zadatak ne priliči godinama. Dolazimo do zaključka da Radašin i Duško nemaju svog para za predstavljanje poza iz knjige „Kamasutra“. Duško je tužan jer nema svog partnera ali mu Veliki Brat ukaziuje da je Radašin rešenje njegovog problema. Radašin i Duško će se potruditi da budu najbolji. Radašin je spreman na sve kako bi zadatak bio uspešan. U ovom paru Radašin će biti alfa mužijak, dok je Dušku pripala uloga žene. Ostalim ukućanima je jako simpatična ova kombinacija, posebno kako su podelili uloge.

Povezana vest:  Ekskluzivna premijera nove serije iz originalne HBO produkcije „Zapadni svet“

Pokloni se i počni

Vreme je za Kamasutra! Svaki par ima zadatak da se predstavi u pet poza. Par koji bude najuspešniji očekuje ga posebna nagrada koju je pripremio Veliki Brat. Parovi su se pripremili i predstava je počela.

Nemeš i Ema su probili led i na najbolji način predstavili svoje veštine. Smeh je odjekivao prostorijom kada su Radašin i Duško pozirali pred svojom publikom. Iako smo očekivati da će Slavica bojkotovati ovaj zadatak, to se nije desilo. Slavica je ovoga puta bila muško. Njen partner Nirmal odlično se snašao u ulozi žene.

Ukućani su se dobro zabavili i do suza smejali. Veliki Brat ima veliki problem oko odabira pobednika, pa će odluku doneti malo kasnije.

Tamara i Nikola su dobili bebu

Ukućani su se potrudili da na najbolji način prikažu poze iz knjige „Kamasutra“. Veliki Brat je posle teške odluke proglasio pobedniči par.

Odlučio je da su Nikola i Tamara bili najbolji. Oni su znali svih pet poza koje im je Veliki Brat zadao. U skladu sa zadatkom, dobili su i nagradu. Pre nego što su otvorili kutiju u kojoj se nalazila nagrada, njih dvoje su pogodili šta je u pitanju. Nikola i Tamara su dobili bebu koju su nazvali Tea. Nikola nije bio oduševljen ali se Tamari uloga majke zaista dopala. Marijana pri susretu sa bebom imala je izliv emocija, oduševljena što će se kroz kuću čuti bebin plač, zaplakala je.

Nakon izlaska iz ispovedaonice mama i tate, Nikola je izrazio negodovanje prema zadatku i sa Tamarom ušao u raspravu.

Ko će s kim da spava?

U kući Velikog Brata oseća se velika tenzija. Ukućani su napeti i veoma često stupaju u rasprave. Počevši od Nirmala i Soraje, zatim Nikole i Tamare, svi su kolektivno stupili u raspravu

Nemeš kao kapiten kuće ima pravo da izabere osobu sa kojom će deliti krevet. Pošto je Ema igrom slučaja tj igrom Velikog Brata spavala pored njega, od večeras će to zvanično činiti Marijana. Soraja zbog sukoba sa Nirmalom, poželela je da spava pored Slavice. Pošto Nirmal i Radašin ne žele da im ustupe krevet, zamolile su Duška i Horvata. Duško bi spavao pored Nirmala, ali ne i Horvat pored Radašina. Ove dve ukućanke nisu naišle na razumevanje pa će ostati u svom krevetu. U pitanje se sada dovodi gde će Ema spavati. Trinaest ukućana, a dvanaest kreveta dovelo je do toga da Ema bude „trinaesto prase“. Slavica se kao zvanična „keva“ u kući ponudila da primi Emu u svoj krevet, ali su našli bolje rešenje. Ema će večeras spavati između Soraje i Nirmala.