Antonija-glasa

VELIKI BRAT 2011

Gorak ukus slatkih nominajcija

Nakon buđenja i doručka u dvorištu Bojana priča Horvatu o Marijani kako je napravila budalu od nje i da joj je već rekla da se odnos između njih dve promenio. Bojana kaže Horvatu da je rekla Marijani da ona smatra vezu između nje i Nemeša kao kartu za pobedu u kući. Na drugom kraju, Nemeš je prokomentarisao da iako je Vladimir napao i izvređao Marijanu, on se nije iznervirao niti reagovao kako ne treba i smatra da je dobro postupio. Soraja je konstatovala da se Duško promenio i izjavila da mu daje rok do kraja nedelje da se sredi inače će sa njim isto kao i sa Nirmalom. Nikola u dvorištu kaže Marijani da nije očekivao od Bojane da će je nominovati, a Marijana kaže da je Bojana licemer i da je zbog Vladimira koji joj je napunio glavu ona tako reagovala.Vladimir Soraji i Radiši kaže da će se potruditi da Duška izbaci iz kuće kao i da je većini rekao šta je imao da kaže u lice.

Brendon je miš

Sinoć nakon nominacija Vladimir je pričao kako hoće svim ukućanima da kaže ono što misli uživo, a ne tajno kod Velikog Brata, da je zbog toga i glasao kako jeste, opet pominjajući njegov „odnos“ sa Marijanom. Zatim je počelo ogovaranje Brendona gde je svako imao nešto da kaže, Vladimir, Nikola, Horvat i Lester. Nikola se ne može sa njim zezati, jer zna da ovaj to neće prihvatiti, Vladimir neće ništa da mu govori, jer ovaj ne može da mu vrati. Lestera Brendon „vadi od kontakt“ i da su napolju, već tri puta bi ga razbio. Vladimir je zaključio da može Brendonu na glavu da se popne i da mu ovaj ništa neće odgovoriti, jer je miš, smatra Vlada. Nakon što su završili razgovor o Brendonu, krenuli su na spavanje, obavivši poslednje pripreme u toaletu. Pošto su legli, Nikola i Lester su ubrzo zaspali. Par minuta pre pet sati Nemeš se razbudio, uzeo neke tabletice, koje je dao Marijani da popije, nakon što ju je probudio. Desetak minuta posle toga, počeo je i seks, a nakon što su završili i oni su utonuli u san.

Povezana vest:  MTV REPORTERI

Proba

Većina ukućana je u dvorištu, vežba zadatak. Lester i Soraja plešu uz pesmu “ Pogledi u tami „.

Ostali ukućani vežbaju svoje uloge. Nemeš je taj koji pomaže i savetuje glumce. Pošto neki još uvek nisu naučili tekst, Nemeš im čita, a oni ponavljaju za njim. Oni koji trenutno nisu na sceni sede na stolicama, u publici i pomno posmatraju. Izgleda da se ovaj zadatak ukućanima baš dopada.

Duško nema svoje ja

Nakon vežbanja ukućani su rešili malo da odmore. Većina ukućana je prilegla u spavaćoj sobi i komentarišu kako je bilo na probi.Marijana za to vreme sprema ručak, a Nirmal joj pomaže u kuhinji. Vladimir komentariše da se Duško mnogo promenio. Kaže da nema svoj stav, nema svoje ja i Vladimir je rešio da neće više da komunicira sa njim. Od prvog dana je osećao simpatije prema njemu, bio mu je favorit ali se sada mnogo razočarao u njega. Kaže da pošten čovek u tim godinama ne bi se tako ponašao. Ne može da svati da je nominovao Lestera, za koga Vladimir smatra da je pravi momak. Radašinu je kaže zabio nož u leđa i on ne može da komunicira sa takvom osobom.

Kostimi

Ukućani poslepodne provode radno. Već par sati aktivno vežbaju za predstojeću predstavu. Brendon kao i obično traži punu pažnju, pa svojim koreografskim pokretima i sada upada u prvi plan. Dok drugi vežbaju, Soraja i Antonija odlaze do ispovedaonice kako bi uzele sve što je potrebno da bi generalna proba bila potpuna. Ukućani su konačno dobili svoje kostime, pa ih sa oduševljenjem isprobavaju. Po svemu sudeći, ovo će biti zanimljiv dan za njih.

Fiasko

U toku čitalačke probe, Brendon insistira na uvežbavanju koreografije. Smatra da je to najbitnije za predstavu. Soraja mu govori da je imao tri dana da smisli koreografiju, i da je sve ostavio za poslednji dan. Brendon izvodi svoju koreografiju, koja se ukućanima ni malo nije dopala. Lester svoje nezadovoljstvo iskazuje imitiranjem Brendona, dok mu ostali otvoreno govore da je koreografija glupa , smešna i krajnje jednostavna. Brendon ne dotiču previše komentari ukućana i za svoj neuspeh krivi druge ukućane, jer su ga ignorisali. Soraja komentariše da on sam mora sve da organizuje, jer je zato njihov koreograf, a Antonija govori da je koreografija pravi fiasko i da mnogo više mora da se potrudi oko nje. Izgleda da naš koreograf i nije previše inspirisan i da mu baletski pokreti ovoga puta nisu jača strana.

Povezana vest:  Glumci Džona Ham i Dženifer Vestfeld objavili kraj 18-godišnje veze

Aktivni i u snu

Izgleda da je našim ukućanima interesantno šta ko radi u toku noći. Jutros su bili vrlo aktivni u prepričavanju dešavanja od predhodne noći. Vladimir priča Nikoli šta je govorio u snu, dok je Nirmal govorio Antoniji da je opasno hrkala. Antonija nije verovala šta čuje. Nemeš misli da žene preuzimaju dominaciju u hrkanju. Nirmal kaže Brendonu da je i on pričao u snu, na šta se Brendon samo slatko nasmejao, jer se raduje što se o njemu priča. Cela ova priča je uplašila Soraju, koja je rekla da se od sada plaši da spava sa njima u sobi, je ima utisak da će je neko u toku noći napasti. Za Antoniju je prošla noć bila loša, jer kako ona kaže, nije mogla dobro da spava, a po svemu sudeći za Soraju tek dolaze neprespavane noći.

Gorak ukus nominacija

Duško, Nemeš i Brendon su u dvorištu. Duško priča kako su neki ukućani nominacije shvatili preozbiljno i sad se ljute.

Njemu je to sve igra. Brendon kaže da oni ukućani koji su došli da pobede, oni moraju da puknu u jednom trenutku, a oni koji su došli da se zabave, oni uživaju.

Nirmala su ovonedeljne nominacije vidno pogodile. Istakao je činjenicu da su Duško, Soraja i Horvat  isto nominovali, kao da imaju jednu glavu.  Misli da su oni dvolični i da imaju najgoru taktiku i ne želi da sa bilo kim od njih komunicira ponovo. Njihov razlog što su ga nominovali, da se stalno druži sa drugim ljudima je po njegovom mišljenju presmešan. Misli da mu je Horvat namerno dao dvojku, a da to nije planirao, jer ima i drugih ljudi sa kojima je u lošijem odnosu..

Povezana vest:  U Indiji četiri osobe uhapšene zbog curenja epizode Igre prestola

Duško je danas shvatio da je njegova nominacija povredila Nirmala i da on zbog toga sada ne želi da razgovara sa njim. U jednom trenutku pokušao je da mu se opravda i iznese razloge zbog kojih ga je nominovao, ali Nirmal mu je stavio do znanja da ne želi da prihvati njegova opravdanja i da u buduće neće razgovarati sa njim.

Premijera

Premijera je održana, ukućani su blistali. Posle malih sukoba oko koreografije, nazadovoljstva Soraje i Brendona sa njihovim kostimima, predstava je ipak uspešno održana.

Svi ukućani su zadovoljni, i šakom i kapom dele komplimente i pohvale drugim učesnicima predstave. Najveće pohvale su poneli Lester i Soraja, a najlepša scena, po izboru ukućana je bila poslednja scena Romea i Julije.

Nemeš, kao reditelj, hvali Soraju koja je tekst naučila skoro savršeno, ali i Lestera, jer je izveo tekst koji nije na njegovom maternjem jeziku, a i pored toga ga je naučio poprilično dobro. Naša mala Julija je imala zamerku na svog koreografa, koji je tokom čitave predstave iskako ispred nje, i time kvario nastup.

Pošto su se kao glumci dobro pokazali, ukućani će i sutra imati priliku da prikazu „prvu reprizu Romea i Julije“.

Šta tražiš, to i dobiješ

Brendon je opet pokušao da bude u centru pažnje. Ovog puta mu je za to bila potrebna Sorajina odeća.

Naime, on je iz čista mira prišao Sorajinom koferu, uzeo svu njenu odeću i prekrio se njom. Tako fino ušuškan, sa osmehom na licu čekao je reakciju ukućana. Nije puno čekao, ali zato je puno dobio- čitavu šerpu testa za palačinke. Soraja, vidno iznervirana, je smislila čime bi mogla da mu se revanšira za ovakav postupak, i ni manje, a ni više, polila mu je testo po glavi, dok se Brendon samo smeškao. Da li je ovaj postupak njemu stvarno prijao ili ne, nama ostaje samo da se pitamo.