zivot_u_kutiji

VELIKI BRAT 2011

Kome je titula kapitena preča, Soraji ili Nirmalu?

Većina ukućana je odustala od zadatka i „života u kutiji“ neki uživaju u bazenu ,neko se sunča u dvorištu, a neko je u kuhinji i sprema ručak.

Antonija je izrazila želju da bi joj prijao jedan časopis i volela bi da joj Veliki Brat to donese . Sroraja koja se i dalje bori za nagradu kapitena i koja je u kutiji , dobacuje Antoniji da je džukela jer uživa na suncu, dok je ona i dalje u mračnoj kutiji. Nemeš donosi Marijani lek koji je trebala da popije i daje joj kroz otvor u kutiji takođe savetuje da ne odustaje i da ne napušta kutiju.

Ko li će dobiti nagradu kapitena saznaćemo uskoro ,ostali su samo Soraja, Ema, Horvat, Nirmal i Marijana. Veliki Brat je upravo saopštio ukućanima koji su u kutiji ,da ako za 5 minuta stignu do ispovedaonice imaju pravo da saznaju neku informaciju iz spoljnog sveta. Na sve to je Sara iskometarisala da ona ne želi ništa da zna i da je najbolje da ode Marijana.Ali ni Marijana ne želi da ode do ispovedaonice i sazna informacije iz spoljnog sveta.

Borba za imunitet

Ukućani su i dalje u kutijama. Soraja nagovara Emu, da se približi ispovedaonici, u slučaju da Veliki Brat kaže „Ko prvi stigne do ispovedaonice taj je kapiten“.

Soraja se iskreno nada da to neće biti Marijana i nagovara Emu da se malo po malo približi ispovedaonici. Soraja kao da je predvidela, zaista se desilo to da je Veliki Brat napravio malu „trku“. Ispred Ispovedaonice Marijana i Ema su se sudarile. Mada, prva je cilju stigla Ema, koja je dobila imunitet, ne sluteći da se radi o vitaminu C. Horvat, Marijana i Soraja su i dalje u borbi za titulu kapitena.

Povezana vest:  E! Entertainment najavljuje spin-off hit serije #RICHKIDS OF BEVERLY HILLS koja prati trendsetera Ej Johnsona

Ni zdravo , ni doviđenja

Dok Soraja, Horvat, Marijana i Nirmal i dalje se bore za imunitet, ostali ukućani se slobodno kreću kroz kuću. Brendon je boravkom u kutiji doneo velike odluke i o svemu dobro razmislio. Nekada veoma veliki prijatelj sa Sorajom i Lesterom ,sada se trudi da ih svim silama zaobiđe. On je u početku imao veoma lepu komunikaciju sa prethodno pomenuta dva ukućanina, ali su se stvari promenile.

Ulaskom u kuću odlučio je da sa Bojanom i Marijanom bude na distanci, ali je boravkom u kući shvatio da mu Marijana najviše prija. Željan pažnje, javnog eksponiranja Brendon, više nije zadovoljan atmosferom i svojom ulogom u kući. Iako mu smeta nova atmosfera, on neće doći u iskušenje da napusti kuću svojevoljno.

nemes_kutija_marijanaLjubav nije fer

Ko zna koji sat prolazi od kad su najuporniji ukućani u kutijama. Za slobodne ukućane vreme veoma sporo prolazi. Sve je usporeno i veoma tiho.

Nemeš smatra da je većina uporna jer on nije u igri. Ne razume zašto se Horvat muči i dalje, jer po njegovom mišljenju on ne bi bio nominovan. Nemeš se takođe, u toku dana poverio Velikom Bratu, da su Nikola i Lester ljuti na njega jer je imitirao glas VB, pa su oni izašli iz svojih kutija i samim tim su bili diskvalifikovani. Nemeš je očekivao da će svi da izađu i da mu je žao što nisu, već samo njih dvojica. Nikoli to nije bilo u redu i zaključuje, da se on nikada ne bi tako igrao i da to nije očekivao od Nemeša. Nemeš je pokušao da olaska Marijani kada se već zainatila da pobedi. Nikola smatra da to nije fer, dok Nemeš ima samo jedan odgovor “Ljubav nije fer”.

Povezana vest:  MTV SPROVEO LJUBAVNI EKSPERIMENT U EMISIJI "ARE YOU THE ONE?"

Marijana osvojila dvonedeljni imunitet

Još jedan ukućanin je napustio kutiju. Marijana je u jednu ruku, na nagovor svog Nemeša, ušla u ispovedaonicu i time ispala iz borbe za ovenedeljnog kapitena.

Drugi dan za najupornije i dalje traje. Marijana je u igri reči Velikog Brata ispala iz borbe za kapitena. Veliki Brat je imao ponudu za ukućane u kutijama, ko najbrže stigne do ispovedaonice dobiće dvonedeljni imunitet. Nemeš je sedeći pored Marijanine kutije, satima pokušavao da je ubedi da odustane. Ova ponuda mu je došla u idealnom trenutku i uspeo je da nagovori Marijanu da izađe iz kutije. Marijana je brzinom svetlosti utrčala u ispovedaonicu i tamo su je sačekali vitamin za naredne dve nedelje. Ona je razočarana izašla iz ispovedaonice, pomalo besna jer je poverovala u šalu koju je smislio Veliki Brat. Svi ostali ukućani su se okupili oko Horvatove, Nirmalove i Sorajine kutije. Duško je najuporniji u ubeđivanju Soraje da izađe. Mada, Soraja ne odustaje.

Sto sati za razgovor

Soraja, Horvat i Nirmal kao da imaju sve vreme ovoga sveta. Na sve načine pokušavaju da sačuvaju svoju energiju i pričaju o raznim situacijama iz života.

Pored Sorajine kutije zasela je Ema, pa su započele razgovor o odnosima u kući. Soraja joj potom izjavila da ju je Ema oduševila, što joj nije zamerila za poene koje joj je dala kada je izašla iz kuće na nedelju dana i time je pokazala kakav je čovek. Ema kostatuje da su se u kući odnosi dosta promenili u proteklih nedelju dana. Soraja zaključuje da je raglog tome što je nedelju dana, Ema bila izvan kuće i sada ima bolji uvid u odnose među ukućanima i njihova mišljenja. Soraja zatim, pominje Marijanu u negativnom kontekstu i ponavlja to da joj smeta što Marijana nikome ne može ništa u lice da kaže već konstantno separatiše ljude sa strane i ogovara u grupicama. S druge strane, primećuje se naprasna bliskost između Bojane i Soraje.

Povezana vest:  Novi serijal od deset epizoda "Dr. Džef: Veterinar sa Stenovitih planina" na Animal Planet kanalu

Slatke muke

Veliki Brat ne prestaje sa iznenađenjima. Život u kutiji postaje sve teži i teži.

Nakon što je u nekoliko navrata ukućanima u kutiji, Veliki Brat predlagao nepristojne ponude, sada je svakako preterao. Slatka, čokoladna mala torta unešena je u kuću. Slobodni ukućani su dobili malo zaslađenje.

Veliki ljubitelj torti, Horvat, stavljen je na malu slatku muku, ali nije pao pod iskušenje. Ukućani su jeli sa slašću svoj poklon od Velikog Brata, samo nekoliko koraka od Horvatove kutije, ali on nije reagovao, niti se predao svojoj želji da proba. On nije odgovarao ni na komentare o ukusu torte, koje su iznosili ukućani.

Borba za kapitena je svakako najvažnija. Soraja, Nirmal i Horvat imaju veći motiv od jednog parčeta torte.

Horvat odustao!

Veliki Brat je ponudio poslednju ponudu, kako bi na neki način uspeo da izvuče ukućane iz kutije. Ponudio je deset hiljada gvajanskih dolara. Soraja i Nirmal su bez razmišljanja ostali prikovani u svojim kutijama, ali je Horvat pao u iskušenje. Na nagovor slobodnih ukućana, Horvat je podigao kutiju i potrčao ka ispovedaonici. Horvatu je više bilo dosta boravka u kutiji i potajno je priželjkivao da je napusti. Novac je presudio i Horvat je odustao od titule kapitena. Soraja i Nirmal imaju poslednju pauzu i igra izdržljivosti počinje. Kome je titula kapitena preča, Soraji ili Nirmalu?