David-Hasselhoff101

SVETSKI DŽET SET U BEOGRADU

31. maja na ulicama grada čuvena trka Gumball 3000

 

Davne 1981. godine izašao je, sada već kultni, film „Trka Kenonbol“. Ukratko, hrpa zaluđenika za kola se trka preko Amerike, javnim putevima, za određenu nagradu. Klasična „road movie“ komedija. A onda 1999. godine ovakva ideja postaje stvarnost. Britanac, Maksimilion Kuper, je napravio trku od 3000 kilometara po Evropi, javnim putevima. Da je ovo ozbiljna stvar a ne dečija igra govori i cena učešća koja iznosi 25.000 funti. Ruta se menja svake godine.

Povezana vest:  Spoj mode i umetnosti za vrhunski luksuzni stil

2007. godine je nastao problem, kada su poginula dva civila u Makedoniji, posle čega je trka zabranjena. Međutim slobodan duh i želja za avanturom se teško mire sa „dalje nećeš moći“ te su trke počele da se organizuju gotovo ilegalno.

2010. godine su nesporazumi razrešeni i trka je ponovo mogla biti javno reklamirana.

Povezana vest:  Vintidž Šmizla - omiljeno gradsko mesto za sve ljubitelje nesvakidašnje mode

2011. godine, ruta vodi i kroz Beograd. Ono što će nekima biti daleko zanimljivije od bogataša u kolima jesu i poznate ličnosti koje prate ovaj događaj poput grupi devojaka. Ove godine to su: hip-hoperka Iv, Sajpres Hil, Šejn Linč iz čuvene grupe Bojzon, zvezda NFL-a Redži Buš, višestruki dobitnik zlatne olimpijske medalje u skijanju Bod Miler, Dirty Sanchez ortaci i po meni najveća zvezda Dejvid „Mič Bjukenon“ Haselhof.

Povezana vest:  Subotička dizajnerka Marija Šabić kreira haljine za mis Srbije i Crne Gore

Tako da, ako se zateknete u Beogradu 31. maja, potražite nekog od gore pomenutih faca na ulici. Možda ih i sretnete.