brendon_soraja

VELIKI BRAT 2011

Nedeljni zadatak: Balkan song contest

Nikola i Lester grle Nirmala, nakon Brendonovog izbacivanja. Veliki Brat ih okuplja u dnevnu sobu. Soraja pita Horvata da li je rekao Nemešu za nagradu.

Brendon utrčava u kuću vrišteći, viče da ga je publika vratila u kuću, trči po kući, dvorištu, skida se. Nirmal je zabezeknut, sa poluotvorenim ustima.

Nemeš kaže da on veruje u sebe i svoju muziku, a ako ga je Veliki Brat slagao za nagradu neće dobro ispasti. Veliki Brat mu saopštava šta je laž, a šta je istina. Nemeš se ne ljuti i kaže da mu je najvažnije da je istina da njegova pesma ima više od milion pregleda. Brendon je u bazenu, skače, dok mu se ostali smeju. Nemeš kaže da je odlično, s obzirom da je vratio više para nego što je potrošio, a naravno tu je i veliki pregled njegove pesme ne internetu. Nemeš saopštava ukućanima da Adria ne postoji, da nije dobio nagradu, ali da je vratio trideset i pet hiljada evra.

Ode pehar u delove

Nirmal i Brendon su u kuhinji, sede i razgovaraju. Duško, Bojana i Lester su kod radionice. Odjednom se čuje zvuk lomljave.

Duško kaže da ode pehar u delove, ali da mogu da ga slože kao slagalicu obraćajući se Soraji. Soraja komentariše da ona nema ništa sa tim i da se ona fenira. Duško joj kaže da je on gledao sve i da su njih troje bili tamo. Priča kako hoće da obavesti Nemeša šta se desilo. Antonija ga zove da se vrati nazad i naziva ga babom tračarom. Nemeš mu se ne odaziva jer je u spavacoj sobi i ne čuje. Antonija kaže Dušku da je najveća tračara u kući i da je sigurno dobijao batine kada je bio u školi zbog cinkarenja učiteljici. Bojana kaže Horvatu da mu to Duško vraća zato što ga je ostavio da vodi vesti sa Brendonom. Horvat konstatuje da nije on razbio pehar, ali mu Duško kaže da nema veze jer će on njega da prijavi kao razbijača. Horvat odolazi u dvorište i priča šta se desilo. Govori da ga je Antonija gurnula na neku kutiju i da je pala slika na pehar i oborila ga i da oni nisu uopste dotakli pehar. Bojana kaže da je na Nemešovom mestu da bi ga ona ubila. Horvat komentariše da ga on nije ni takao i da mu je Marijana svedok.

Jutarnji trening

Ukućani jutro provode aktivno. U posetu im je došao Dr Fell good. Svi odlaze u dvorište na jutarnji trening. Ukućani prvo trče u krug po dvorištu.

Duško se jako umorio već posle drugog kruga, pa nastavlja da šeta brzim hodom. Opet počinje da trči i kaže da neće da odustane, već će da trenira koliko može. Marijana i Antonija zastaju i doktor im sluša disanje i otkucaje srca slušalicama. Trening se zatim nastavlja vežbanjem u mestu. Doktor Fell good im dok vežbaju daje savete da izbegavaju ono što šteti zdravlju so, cigarete, gazirana i slatka pića. Ukućani se smeju s obzirom da većina to ne poštuje. Doktor im kaže da vežbaju koliko mogu, da ne treba da se preopterete, jer im to neće doneti ništa dobro, već da vežbaju u skladu sa svojojm fizičkom spremnošću. Svi se trude tokom vežbanja i slušaju uputstva koja dobijaju. Kažu kako im prija trening za promenu, s obzirom da se uvek ujutru usede i ne mrdaju. Doktor pohvaljuje Lestera kako dobro radi vežbe, i pita ga da li je fitnes instruktor. Lester odgovara da jeste i nastavlja sa vežbanjem.

Povezana vest:  Badi Valastro: Oporavak na kanalu TLC od 7. februara

Brendon u nebesima

Soraja i Antonija su u spavaćoj sobi. Pričaju o Lesteru i Brendonu. Soraja kaže da sad Lester diže Brendona u nebesa jer je Brendon rekao da mu je favorit za pobedu.

Komentariše da joj je to odvratno i nekako dvolično. Brendon i Lester jedu. Brendon komentariše da mu je čudno što je bio izbačen, na šta mu Lester kaže da je dve nedelje pričao da hoće da izađe. Brendon kaže da neće više to da priča, video je koliko ga publika voli. Soraja kaže da pljuju sami sebi u lice. Brendon kaže Lesteru da je shvatio da je baš u centru pažnje i da ga baš publika gotivi. Konstatuje da je dobio više od apaluza. Soraja kaže da Brendon ne shvata da ga je publika vratila da bi nervirao ukućane,a ne zbog toga što misle da je zanimljiv. Komentariše kako publika voli to da gleda, ali na ulici je drugačije.

„Balkan song contest“ – zadatak!

Novi zadatak je na pomolu! Veliki Brat će ukućane podeliti u pet grupa. Ukućani postaju učesnici spektakularnog muzičkog takmičenja ‘’Balkan song contest 2 „, koji će se održati u nedelju uveče za sedam dana.

Svaka grupa će finalne večeri izvesti po miks dve pesme, takodje po izboru Velikog Brata.

Tom prilikom ukućani će izvesti  nastupe kojima će se u direktnom prenosu iz kuće Velikog Brata boriti za mesto na pobedničkom postolju. Ovu laskavu titulu dobiće oni koji po glasovima žirija i publike iz svih pet zemalja dobiju najviše glasova.

Pobednik će pored laskave titule dobiti jos jednu titulu, titulu finaliste Velikog Brata, što znači da će ući direktno u finale. Sav prihod od sms glasova te večeri ide u dobrotvorne svrhe, a kome će biti dodeljen odrediće televizijske stanice koje su nosioci ovog serijala Velikog Brata.

Nirmal počinje da taktizira

Marijana, Nemeš, Duško i Nirmal su u dvorištu. Nirmal kaže da Brendon baca hranu,a jede sedam puta na dan. Nemeš pita da li nema ko da mu kaže  da to ne radi, kad on nije tu. Marijana konstatuje da mu niko ništa ne govori.

Povezana vest:  HBO ODNEO UKUPNO 43 PRESTIŽNE „EMI" NAGRADE, „Igra Prestola" se okitila sa 12, a „Oliv Kitridž" sa 8 zlatnih statua

Brendon izlazi, i prelazi se na drugu temu. Soraja priča kako je Nirmal rekao da je Brendon izbačen jer je imao prejaku konkurenciju. Svi umiru od smeha. Soraja nastavlja kako je on toliko uveren u svoje mesto ovde i da mora da ima jak razlog za to. Nirmal priča Nikoli i Lesteru da sad zna da ima dobru šansu u finalu, bio je u jakoj konkurenciji i nije izbačen. Kaže da će od sada da taktizira i kako je do sad bio pošten, ali da to prestaje. Komentariše da ga ništa više ne zanima, s obzirom da svi glume finoću, a taktiziraju. konstatuje da je na otpadu znao kako ko razmišlja. Antonija pita Soraju koliko ih ostaje u finalu. Soraja ironično kaže da pita Brendona i Nirmala, pošto oni očigledno sve znaju o tome. Soraja priča da po svemu sudeći ispada da se isplati biti pokvaren i bezobrazan. Komentariše šta je Nemeš sve radio, a opet je ostao i svi ga dižu u nebesa sa tom pesmom. Konstatuje da normalni ljudi ispadaju, a ostaju oni koji samo nešto “muljaju i taktiziraju”. Brendon dolazi kod bazena, kod Nirmala. Nirmal ga pita da li je srećan što je ostao u kući. Brendon kaže da jeste. Nirmal mu prepričava situaciju kad je uleteo u kuću i kako je on to doživeo. Dok priča smeška se kao da mu je drago.

Parovi su podeljeni pripreme počinju!

Ukućani su dobili novi nedeljni zadatak. Svi oni su postali učesnici spektakularnog muzičkog takmičenja ‘’Balkan song contest 2 „, koji će se održati naredne nedelje u večernjim časovima.

Ukućani su podeljeni u pet grupa, pa u skladu sa tim će i nastupati. Veliki Brat je imao pravične kriterijume i podelio je ukućane u grupa koje će izvoditi po dve pesme.

Učesnici ovog takmičenja potrudiće se da inpresioniraju publiku.

Prvi par čine Antonia i Marijana, drugi nesuđeni „kumovi“ Nemeš i Bojana, zatim Horvat i Duško, Brendon i Soraja, i jedini trio Nikola, Lester i Nirmal.

Nakon podele, ukućani su izneli svoja mišljenja o zadatku. Uglavnom, većina je zadovoljna što zadatkom, što dobijenim parom. Očekujemo da će se ove nedelje ukućani dosta  više truditi, jer nije u pitanju samo luksuzni budžet kao nagrada!

Primedbe i kritike

Ukućani su pored pevačkog para dobili i pesme kojima će se predstaviti naredne nedelje. Parovi su jedan po jedan ulazili u ispovedaonicu i susretali se sa svojim pevačkim zadatkom.

Većina je vrlo zadovoljna pesmama koje im je dodelio Veliki Brat, dok su neki izrazili i nezadovoljstvo.

Soraja je najpre razočarana zato što je u paru sa Brenonom, koji po njenom mišljenju i nije neki vokal, a zatim i to što je dobila pesmu koju nikada nije čula, “Born this way” Lady Gaga.

Povezana vest:  ANIMIRANA SF SERIJA O AGENTICI AEON FLUX NA MTV KANALU

Posle nje i Nemeš je izrazio nezadovoljstvo. On je po ko zna koji put dobio svoju pesmu “Znam taj smešak”. Smatra da nije u redu da je peva iznova i iznova. Želeo je mnogo veći izazov, ali Veliki Brat smatra da je i ovoga puta doneo pravu odluku.

Nirmal kao treći pobunjenik nije bio previše kritički nastrojen. Pesma koju su oni dobili kao tropar, po njegovom mišljenju ima previše vulgarnosti, ali  on će svakako sa velikim zadovoljstvom prezentovati. Ukućani trenutno imaju čas pevanja koji će im sigurno biti od velike koristi na direktnom putu do finala!

Talenti i antitalenti

U kuću Velikog Brata, kao gost je došao prfesor muzike Milojko Pajević. On će narednih sedam dana dnevno provoditi najmanje sat vremena učeći ukućane osnovnim muzičkim znanjem.

Veoma zanimljiv čas u kući. Neki su bili šokirani, neki iznenađeni, ali po završetku raspevavanja svi su bili oduševljeni. Jedni su se ponovo osetili kao da su se vratili u školu, dok su se drugi dobro zabavili. Nemeš zbog velikog šoka nije mogao da odgovori profesoru na pitanje šta je pevao na ispitu.

Marijani, Nirmalu i Bojani ovi časovi bili su neophodni, dok se ostatak ukućana relativno dobro snašao.

Profesor je pohvalio Nemeša i Lestera kao vrlo muzikalne, dok je Bojani uputio reči podrške. Profesor je takođe, ukućanima dao nekoliko korisnih saveta. Ono što je jako važno za ovu nedelju je, da ukućani vode računa o svom glasu. Moraće da manje pričaju, ne piju hladno ili previše vruće i da se suzdržavaju od seksa.

Ukućani su odmah nakon časa prionuli na rad. Različite kompozicije odjekuju kućom Velikog Brata. Ukućani su vrlo veseli i raspevani, a ko peva zlo ne misli.

Finalisti i pobednici

Direktan ulazak u finale za pobednike „Balkan song contest 2“ podstakao je ukućane na razna razmišljanja. Ukućanima nije jasno kako će sve da funkcioniše, što se tiče nominacija i izlaska iz kuće Velikog Brata.

Bojana i Duško su u toku dana razgovarali o nedeljnom zadatku i načinu na koji će se odvijati izbacivanje. Duška ne bi iznenadilo, ukoliko bi po parovima ispadali, jer se ovogodišnjem serijalu bliži kraj i sve je moguće. Bojana smatra da ispadanje u paru nije fer, ali izbacivanje dva ukućana koji nisu tandem, smatra kao već viđeno i regularno.

Soraja je pak sasvim sigurna da u paru sa Brendonom, uspeh joj i nije baš zagarantovan.Na osnovu izbacivanja u nedelju, ubeđena je da za nju i Brendona nema mesta u finalu. Duško za razliku od Soraje sve gleda vrlo pozitivno. Sebe i svog prijatelja Horvata ne vidi samo u finalu, već i kao pobednike. U slučaju da ne osvoje glavnu nagradu dovoljno je što zna da su bar moralni pobednici.