HGT_torba

Avon program Hello Green Tomorrow nastavlja da pomaže obnovu ugroženih kišnih šuma

U okviru svog programa Hello Green Tomorrow, kompanija Avon je i ove godine plasirala nove proizvode od kojih će sav neto prihod biti upućen obnovi i očuvanju ugroženih kišnih šuma Južne Amerike i Indonezije. Za sve one koji u Srbiji budu želeli da daju svoj doprinos očuvanju ovih šuma od kritične važnosti za očuvanje životne sredine, Avon je pripremio Hello Green Tomorrow šoping torbe od 100% izdržljivog pamuka po ceni od 530 dinara.

Povezana vest:  Monsoon poklanja popust maturantima i studentima!

U svojoj misiji da pomogne da se zaustavi deforestacija, Avon je ove godine usmerio svoj Hello Green Tomorrow program u obnovu kritično važnih tropskih šuma. Ove šume predstavljaju pluća planete koja pomažu prečišćavanje zagađenog vazduha i ublažavanje klimatskih promena, dok istovremeno podržavaju izvanredan diverzitet biljaka i životinja i obezbeđuju vodu za milione ljudi. Od svih tropskih šuma širom sveta, najugroženije su upravo južnoameričke atlantske kišne šume i šume Indonezije (Borneo i Sumatra) i u isto vreme njihovo očuvanje je od kritične važnosti.

Povezana vest:  9 načina kako da krišku hleba pretvorite u slasnu večeru

Avon će ceo profit od prodaje Hello Green Tomorrow proizvoda donirati organizaciji The Nature Conservancy koji se kontinuirano zalaže za očuvanje atlantskih prašuma u Južnoj Americi, kao i fondu WWF zbog njihovih projekata pošumljavanja u Indoneziji (Borneo i Sumatra).

Praktična Hello Green Tomorrow torba za šoping, čijom se kupovinom daje direktan doprinos očuvanju tropskih i kišnih šuma, dimenzija je 28×38 cm, štampana je ekološki prihvatljivim bojama i može se upotrebiti više puta, što znači da ćete njenom upotrebom čuvati i životnu sredinu u Srbiji. Torba će biti dostupna u Avon brošuri broj 10, koja izlazi u 07. jula.

Povezana vest:  Napitak od soje stiže iz Polimarka

Šoping torba će se prodavati na tržištima Evrope, Australije, Kanade i Latinske Amerike, dok će u SAD biti dostupna aluminijumska boca za vodu za više upotreba, u Brazilu majice koje su kreirali vodeći dizajneri, a u Venecuel i kozmetička kutija.