007bMTV Reporteri istražuju ko zagađuje reku Veternicu i zašto đaci nemaju pristojne uslove za nastavu?

U prvoj reportaži, koja je na programu premijerno u utorak, 22. novembra od 14:30, MTV Reporterka Tamara Urošević će pokušati da sazna zašto je reka Veternica, koja protiče kroz selo Bogojevci, zagađenja. Osnivač Medijskog Istraživačkog Centra, Zoran Kosanović, pomoći će joj da otkrije zašto se do današnjeg dana nije uradilo ništa u cilju rešavanja ovog problema i zagađenja koje preti da ugrozi zdravlje dece koja pohađaju obližnju osnovnu školu.

Povezana vest:  Novi serijal “Dr Džef: Veterinar Stenovitih planina” uskoro na Animal planet kanalu

Odmah zatim, druga MTV Reporterka Katarina Petrović istražuje zašto 300 učenika Tehničke škole u Beogradu pohađa nastavu u katastrofalnim uslovima. Uz pomoć Ines Meštrović, novinarke Studija B, Katarina će pokušati da sazna zašto gradske vlasti već godinama ne odgovaraju na molbe škole i ne obezbeđuju pomoć za izgradnju adekvatnog prostora za svakodnevne nastavne aktivnosti učenika i profesora.

Povezana vest:  Svi važni mečevi fudbalera Crvene zvezde jednim klikom do vas!

Na koje probleme u svom okruženju su MTV reporteri skrenuli pažnju, koja poznata TV lica su im se, u ulozi mentora, pridružila na ovom pohodu i na kako je MTV doprineo edukaciji mladih u rešavanju njima bitnih problema – pratite utorkom i četvrtkom od 14:30 i reprizno sredom i petkom u 08:00, samo na MTV kanalu!