Istrazitelji-iz-Majamija-s.

Repriza osme sezone serije Istražitelji iz Majamija, zatim premijera devete sezone na RTS-u

Serije o forenzičarima sastavni su deo programa u udarnom terminu većine televizija u svetu koje izlaze u susret afinitetima i interesovanjima svojih gledalaca. Ni RTS ne zaostaje za ovim trendom, pa po završetku emitovanja serije “Mesto zločina” smeštene u Njujork, na programu će biti serija franšize Ci-Es-Aj.

Kada je 2000. godine u emitovana prva epizoda originalnog serijala o forenzičarima, bilo je odmah jasno da su detektivske serije inovativnim i donekle sirovijim pristupom podignute na novi nivo. Sada je fokus sa toga ko je počinio zločin premešten na to kako je zločin izvršen. U ovom serijalu selimo se na ulice Majamija i pridružujemo se grupi od 20 miliona gledalaca, koliko je u proseku imala ova serija u Americi. Ali, za razliku od prethodna dva serijala koja smo prikazali, u „Istražiteljima iz Majamija“ težište je na samo jednom slučaju po epizodi, a timu Horejšija Kejna će, u zavisnosti od slučaja, povremeno pomagati i kolege iz Las Vegasa i Njujorka.

Povezana vest:  Najpopularniji televizijski par, Šeherezada i Onur dolaze u Beograd!

Tim Horejšija Kejna (Dejvid Karuzo) istražuje misteriozna i neuobičajena ubistva, ali i rešava zagonetke vezane za pljačke, silovanja, samoubistva, kao i za nasilje koje hara idiličnim okruženjem Majamija. Kejn je glavni kriminolog koji, s obzirom na to da je bio policajac u odredu za demontiranje bombi, i te kako zna da se nosi sa napetim situacijama. U njegovom timu nalaze se istražitelji, patolozi, balističari i laboratorijski tehničari koji sakupljaju dokaze i rešavaju zločine vođeni moralnom obavezom prema žrtvi. Rori Kohran (Tim Spidl) je jedan od Kejnovih pomoćnika. On je mlad i obrazovan kriminolog koji se forenzikom bavi u čast svog srednjoškolskog druga koji je dve godine posle automobilske nesreće podlegao povredama. U timu je i Erik Delko (Adam Rodrigez), forenzičar specijalizovan za podvodne istrage. Aleks Vuds (Kandi Aleksander) je patolog. Ona je obrazovana i poznata po tome što se obraća žrtvama. Balistički stručnjak u timu je Kali Dukesne (Emili Prokter), a najmlađi član tima je Rajan Vulf (Džonatan Togo) koji svojim drugačijim pristupom pomaže u rešavanju slučajeva.

Povezana vest:  Nastavak serijala “Pitbul terijeri i bivši zatvorenici” na Animal Planet kanalu