pink

Mediji: TV Avala prodata, preuzimanje Pinka pri kraju

 

Televizijske kuće sa nacionalnom frekvencijom, Avala i Pink, posle višemesečne potrage za strateškim partnerima našle su rešenje za svoje finansijske probleme. Kako saznaju sutrašnji mediji, dogovor o prodaji TV Avala je postignut, dok je prodaja TV Pink u finalnoj fazi.

Dobro obavešteni izvori navode da „ružičasto carstvo Željka Mitrovića ide u ruke SBB-a, dok će vlasnici TV Avala postati dve firme iz inostranstva, za koje se, međutim, ne zna ko stoji iza njih“. Sagovornik Presa navodi da je Mitrović u utorak postigao načelan dogovor sa direktorom SBB Draganom Šolakom, i da će uskoro novi većinski vlasnik Pinka biti SBB, gde će Mitrović biti manjinski vlasnik.

Povezana vest:  Pamela Anderson u indijskoj verziji Velikog brata

Izvor Presa kaže da su pregovori oko TV Avala, u kojima je kao manjinski vlasnik učestvovao i Mitrović, išli teže, jer je ta kuća preopterećena finansijskim problemima. Kao kupci će se zvanicno pojaviti dve firme iz inostranstva, a ko stoji iza njih, saznaće se verovatno kada bude podnet zahtev RRA, navodi list i dodaje da je zaposlenima na TV Avala saopšteno da iskoriste godišnje odmore, jer ih od 1.septembra čekaju nova programska šema i novi vlasnik.

Povezana vest:  HBO i HBO Max predvode sa 130 nominacija za Emi nagrade