nezaustavljive_lancane_reakcije_1

Džejmi Hajneman i Adam Sevidž u novom serijalu Discovery kanala Nezaustavljive lančane reakcije

Kanal Discovery predstavlja Nezaustavljive lančane reakcije, novi serijal čiji su izvršni producenti Adam Sevidž i Džejmi Hajneman, zvezde serijala „Razotkrivači mitova“. Njih dvojica su takođe i sudije tokom šest epizoda serijala, tokom kojeg se dve ekipe raznolikog sastava suočavaju, jedna protiv druge, kako bi napravile neverovatne sprave koje izazivaju lančane reakcije. Timovi neće praviti samo domino niz, već će morati da pokažu svoj genij, inovacije i znanje kako bi napravili složene instalacije. Premijera serijala Nezaustavljive lančane reakcije u Srbiji zakazana je za subotu, 11. avgust u 20:05h na Discovery kanalu.

Svake nedelje, dve ekipe koje čine umetnici, raketni naučnici, specijalisti za animacije, inženjeri, pa čak i prosečni ljudi, dobijaju identični komplet alata i materijala. Oni moraju da za pet dana naprave niz mehanizama sa određenom temom. To može biti ultimativni ekspres lonac, gde se podstiču istančani pokreti, pirotehnika i velika razaranja. Učiniti da frižider postane  klatno? Sve je moguće u serijalu Nezaustavljive lančane reakcije. Katapult? Leteći tanjiri? Giljotine? Sve može, dokle god oni pokreću sledeću kariku u lancu.

Povezana vest:  Premijere na kanalu TLC: Sestre Romkinje i Supruge mafijaša

nezaustavljive_lancane_reakcije_2

Da bi neko pobedio u serijalu Nezaustavljive lančane reakcije potreban je timski rad i kreativno razmišljanje, jer se timovi takmiče u tome ko može da napravi impresivniji izum za tako kratko vreme. Svake nedelje, Džejmiju i Adamu se pridružuje novi gost u ulozi sudije kako bi zajedno odlučili koji tim ih je najviše impresionirao svojim inovacijama, energijom i time koliki spektakl mogu da naprave.

-Čar serijala Nezaustavljive lančane reakcije nalazi se u povezanosti umetnosti i inženjerstva, a Adam i Džejmi su majstori u slavljenju timskog rada. Oni znaju kako da uliju strahopoštovanje jer prikazuju čuda o načinima funkcionisanja sveta. Srećni smo što prikazujemo ovaj serijal veoma radoznaloj i angažovanoj publici Discovery kanala – rekla je Aleksandra Tiganas, direktor kanala Discovery mreže za jugoistočnu Evropu.

-Želeli smo da napravimo emisiju koja ističe kreativnost i proces rešavanja problema, a to je tačno ono što smo uspeli sa serijalom Nezaustavljive lančane reakcije – rekao je Sevidž, a  Hajneman je nastavio: – Inovativna rešenja i ogromna energija koju su pokazali takmičari svaki put nas je iznova iznenadila.

Povezana vest:  Nova serija na kanalu E! – Deca poznatih se sele na ranč u februaru i martu, nedeljom u 21.00

Serijal Nezaustavljive lančane reakcije se snima za Discovery kanal, u studijima Discovery i Berman Braun. Izvršni producenti su Džejmi Hajneman i Adam Sevidž. Izvršni producent studija Discovery je Danijel Sojset, a pomoćnik producenta je Derek Ven. Lojd Braun, Gejl Berman i Džin Stajn su izvršni producenti u Berman Braun studijima, a Džerd Hajnk je pomoćnik producenta. Dejvid Pritikin i Trejsi Rudolf su izvršni producenti Discovery kanala.

nezaustavljive_lancane_reakcije_3

Epizoda 1: Sudije Adam i Džejmi iz serijala Razotkrivači mitova izazivaju tim raketnih naučnika i grupu stručnjaka za specijalne efekte da naprave mašinu za vatru i led. Na kraju će izabrati samo jednu mašinu kao najkreativniju i najinovativniju.

Epizoda 2: Adam i Džejmi iz serijala Razotkrivači mitova prisustvuju suočavanju tima inženjera i grupe umetnika koji treba da naprave najimpresivniju mašinu koja leti. Da li će njihovi izumi poleteti ili će se polomiti i izgoreti?

Povezana vest:  Šta je Eiza Gonzalez spremna da učini za karijeru?

Epizoda 3: Tim za specijalne efekte u horor filmovima bori se protiv grupe mehaničara za motocikle da sastavi pamentu mašinu sa ovonedeljnom temom- brzina. Kada jedan od timova izgubi člana ekipe, neizvesnost postaje još veća.

Epizoda 4: Tim dizajnera i grupa građevinskih radnika u nekoliko koraka pravi mašinu sa temom „alat“. Unutar obe grupe raste napetost, a jedna ekipa se ne slaže baš najbolje sa svojom konstrukcijom.

Epizoda 5: U premijernoj epizodi, sudije Adam i Džejmi izazivaju timove eksperata za elektroniku i zanatlije.Na kraju biraju pobednički tim koji je u nekoliko koraka napravio najkreativniju mašinu na temu „težak protiv lakog“.

Epizoda 6: Tim multimedijalnih umetnika i ekipa metalostrugara takmiče se međusobno u konstruisanju najkreativnije mašine sa temom „Kao iz filma“. Sudije Adam i Džejmi na kraju emisije prave zaokret otkrivajući činjenicu koja iz korena menja stanje stvari.