Al_Pacino_1

Na HBO-u i dalje ekskluzivno filmovi „Univerzala“

 

Popularni televizijski kanal HBO saopštio je danas da će i narednih 10 godina biti ekskluzivni prikazivač filmova iz produkcije velikog američkog studija „Univerzal pikčers“. Saradnja je počela još 2003. godine, a sada je ugovor obnovljen za još jednu deceniju, ali finansijski detalji nisu saopšteni, javlja agencija AP.

Povezana vest:  Jedna od najpopularnih serija svih vremena - "IZGUBLJENI" na Prvoj Plus od 01. septembra

Programi televizije HBO emutuju se širom sveta. Dostupni su i u Srbiji, uz posebnu pretplatu kod kablovskog operatera. Ugovor obuhvata filmove „Univerzala“ i njegovog posebnog odeljenja pod nazivom „Fokus fičers“. Aktuelni naslovi su „This is 40“ i „Jadnici“, dok su među klasicima tog studija su „E.T.“, „Ajkula“, „Skarfejs“…

Za HBO je ekskluzivno pravo na ove filmove važno zbog pojave konkurencije u vidu provajdera koji nude fimove u striming modelu, kao što je „Netflix Inc“. Na osnovu ovog ugovora, filmovi „Univerzala“ neće moći da se puštaju na Netfliksu ili kod nekog drugog provajdera sve do 2022. godine.

Povezana vest:  Erik Kantona - "Komesar za fudbal"

HBO od ranije ima ekskluzivne ugovore sa kompanijama „Tventi senčeri foks“ i „Vorner braders“. „Netfliks“ je nedavno objavio da je sklopio dogovor sa kompanijom „Volt Dizni“ čije će filmove moći da „strimuje“ od 2016. godine.