game of thornesEmi nominacije za Igru prestola, Američku horor priču

Televizijski triler „Američka horor priča: Ludnica“ i fantazija „Igra prestola“ vode sa nominacijama za Emi nagrade, dok je internet servis „Netfliks“ ušao u istoriju prvim nominacijama za njihov program.
„Netfliks“ je „pokupio“ 14 nominacija za političku dramu „House of Cards“, komediju „Arrested Development“ i triler „Hemlock Grove“, što je potvrda njegovog satatusa u odnosu na kablovske i druge televizije. Ovo je prvi put da programi koji nisu pravljeni specijalno za televiziju dobiju nominacije za Emija i to u glavnim kategorijama, budući da se „House of Cards“ takmiči za nagradu za najbolju dramu, a Kevin Spejsi i Robin Rajt za najboljeg glumca, odnosno glumicu.
„Svi podižu igru na viši nivo.To je prilika da se priče ispričaju na više platformi i sjajne vesti za našu industriju“, rekao je Brus Rozenblum, izvršni direktor Američke akademije za televiziju.
„To nije toliko drugačije od situacije pre nekoliko decenija kada su HBO i ‘Showtime’ počeli da produciraju sopstvene sadržaje“, dodao je on.
FOX-ova „Američka horor priča“ dobila je 17 nominacija, uključujući i onu za najbolju mini seriju, dok je HBO-ova „Igra prestola“ dobila 16, uključujući i nominaciju za najbolju dramu.
Prošlogodišnji pobednik „Domovina“ nominovan je u 11 kategorija, uključujući najbolju dramu, piše Rojters.
Kada je reč o komediji, „30 Rock“ vodi sa 13 nominacija, dok je prošlogodišnji pobednik „Moderna porodica“ pokupila 12 nominacija.
Film HBO-a „Behind the Canelabra“ (Iza kandelabra), zasnovan na životu pijaniste Liberačija, dobio je 15 nominacija, a Majkl Daglas koji igra Liberačija i Met Dejmon koji igra njegovog ljubavnika takmičiće se za nagradu za najboljeg glumca u miniseriji ili filmu.
Emiji su glavne TV nagrade u SAD i dodeljuje ih Akademija za televizijsku umetnost i nauku.
Ove godine dodela Emija biće organizovana 22. septembra.
Kada je reč o TV mrežama, kablovski HBO vodi sa 108 od 537 nominacija. CBS i NBC su dobili po 53, ABC 45 a Foks 19.

Povezana vest:  Indijska kompanija žali zbog curenja epizode Igre prestola