EATPR GAL 0009FILMSKE PREMIJERE U DECEMBRU NA AXN-U

U decembru će publika na AXN Adriji moći da vidi preko 30 zanimljivih filmskih naslova, a među njima i nekoliko koji će se na našem kanalu pojaviti prvi put. U ovonedeljnom biltenu najavljujemo 5 premijera koje će zabaviti gledaoce u poslednjem mesecu 2013. godine.

GRADSKA PRAVDA
Dve nemilosrdne bande se u opasnom delu Los Angelesa bore za prevlast. Hyde Park Gang predvodi El Chivo, dok je na čelu East Side Gangstersa Armand Tucker. Max Ballister je mladi detektiv iz odseka Poroka koji jedne večeri biva namamljen u zamku, u kojoj ga je nepoznati ubica izrešetao.
Maxov otac Simon Ballister bivši agent CIA-e, rešava da pokrene privatnu istragu i seli se u deo grada u kom mu je sin ubijen. Sumnjajući i na korumpiranost policije, Simon svojim često okrutnim metodama polako, ali sigurno dolazi do novih otkrića, ostavljajući za sobom krvavi trag. I dok se istraga bliži kraju, Simon shvata da je jedino rešenje trajno uklanjanje vođa bandi i „prljavih“ policajaca.
U Gradskoj pravdi se uz Stevena Seagala pojavljuju kultni karakterni glumci Danny Trejo i Eddie Griffin kao vođe bandi, osmišljenih po uzoru na losanđeleske Cripse i MS-13.
Ponedeljak, 16.12. u 22:00

Povezana vest:  HBO EUROPE LANSIRAO NOVI ON-AIR VIZUELNI IDENTITET U 15 ZEMALJA

JEDI, MOLI, VOLI
U ovoj romantičnoj komediji Julia Roberts glumi Elizabeth Gilbert, koja kao svaka moderna žena, sanja o uspešnoj karijeri, mužu i porodici, mada je u stvarnosti izgubljena, zbunjena i ne može da odluči šta želi od života. Sveže razvedena se odlučuje na riskantan korak, pa kreće na dugo putovanje na kom će pronaći sebe. Put je tako vodi u Italiju, gde će otkriti uživanje u hrani, zatim u Indiju gde otkriva snagu molitve, i na kraju u Indoneziju, gde nalazi unutrašnji mir, ravnotežu i pravu ljubav.
Jedi, moli, voli je snimljen prema biografiji poznate američke književnice Elizabeth Gilbert, a producirali su ga Brad Pitt i Dede Gardner. Uprkos činjenici da je premijerno prikazan iste nedelje kad i Plaćenici, film je u bioskopima imao veliku gledanost i postao najuspešniji projekat Julie Roberta u skoro deset godina.
Utorak, 24.12. u 22:50
POSLEDNJI POSAO

Elegantan, lepo obučen i fin diler Price (igra ga aktuelni James Bond Daniel Craig), obogaćuje se prodajom kokaina i ekstazija, a da ni ruke nije uprljao. Sada želi da se povuče, da bi dok je još mlad mogao da uživa u plodovima svog rada, ali boss Jimmy Price traži par usluga. Ćerka mafijaškog šefa koja je pritom zavisnica nestaje i on želi da je Price pronađe. Price takođe želi da sitni diler otkupi veliku pošiljku ekstazija od neuračunljivog propalice Dukea i mada sve zvuči vrlo jednostavno, u realizaciji će se zapetljati. Nkaon što se u igru ubacuje i bivši vojnik iz Srbije koji želi svoj deo kolača, Price shvata da bi izlazak iz posla mogao da ga košta svega što ima, uključujući i života.
Zabavnu krimi komediju iz 2004. režirao je Matthew Vaughn, a glavne uloge igraju Daniel Craig, Colm Meaney (Zvezdane Staze: Deep Space Nine), Sienna Miller (Alfie) i Kenneth Cranham (Gangster broj 1).
Sreda, 25.12. u 21:00

Povezana vest:  Džesika Kepšou , doktorka Arizona iz “Uvoda u anatomiju” trudna treći put

TRENUTAK PREDNOSTI
Američki predsednik Henry Ashton učestvovao je na političkom samitu u Salamanki kada je na njega pokušan atentat. Zaplet filma kreće prikazujući 23 minuta atentata iz osam različitih uglova gledanja, svaki put otkrivajući nove detalje. Detalji u završnici zaokružuju priču o tome šta se zapravo dogodilo.
Politički triler Tačka prednosti ima nekih sličnosti s Kurosawinim Rashomonom, koji takođe pripoveda istu priču gledanu iz par uglova, otkrivajući na kraju istinu. Režiser Pete Travis je za ovaj blokbaster regrutovao niz velikih filmskih zvezda – od William Hurta koji glumi Predsednika Ashtona, preko Dennis Quaida, Forrest Whitakera i Sigourney Weaver, pa sve do Zoe Saldano koja glumi mladu reporterku Angie Jones. Film je u prvoj nedelji osvojio vrh top listi američkih bioskopa, da bi do kraja prikazivanja zaradio 151 milion dolara.
Četvrtak, 26.12. u 21:00

Povezana vest:  AMC EKSKLUZIVNO PREDSTAVLJA MRAČNU KOMIČNO MISTERIOZNU TRILER SERIJU “HAP AND LEONARD” 2. JANUARA U 22h

JEDAN
Gabriel Yulaw, bivši policajac koji se bavi rešavanjem zločina u paralelnim svemirima, rešava da eliminiše sve verzije sebe kako bi usisao njihovu životnu energiju i postao „Jedan“. Nadomak ostvarenja na put mu staju detektivi Rodecker i Funsch. Yulaw za vreme suđenja uspeva da pobegne i kreće u lov na Gabriela Lawa, „poslednjeg sebe“ koji pod uticajem Yulawih dela takođe postaje natprirodno jak i brz.
Law isprva zbunjen pomaže detektivima u lovu na Yulawa i do završne bitke sledi mahnita jurnjava u kojoj se često ne zna ko je ko.
Nakon pojavljivanja u Smrtonosnom oružju 4 i filmu Romeo mora umreti, velika hongkonška zvezda Jet Li uspešno je nastavio holivudsku karijeru. U furioznoj jurnjavi prepunoj odličnih akcionih scena i specijalnih efekata, pridružio mu se Jason Statham kao detektiv Funsch.

Petak, 27.12. u 21:00