mane marceta 1
Mane Marčeta slavio prekidom, Marko Nikolić uspešno debitovao!
 
Dugo najavljivano Veče profi boksa u Bajinoj Bašti završeno je pobedom Maneta Marčete, nokautom u šestoj rundi i tako ostvario sedum pobedu u profi karijeri. U punoj hali u gradu na Drini viđene su četiri profi borbe i nije bilo većih iznenađenja.
Miša Nikolić pobedio je mladog Kukića dok je Srećko Janjić bio siguran u meču protiv Aleksandra Cigaranovića, bivšeg boksera beogradskog Radničkog. Poslednja uvodna borba red meč večeri bio je debi Marka Nikolića na profi ringu a suprotstavio mu se iskusni prezimenjak Mile Nikolić.
Marko Nikolić je na startu mečabio agresivan ali se videlo da je imao tremu kao I da je udarao malo sire nego to je to radio u olimpijskom boksu. Ipak, agresivnošću je stigao do prve pobede na profi ringu i tako uspešno upisao prvu recku “iznad kreveta”.
U glavnoj borbi večeri, ljubimac domaće publike, iskusni teškaš Mane Marčeta nameračio se da pobedi, ispostavilo se njemu nedostojnog protivnika Milana Dašića koji boksuje pod zastavom Italije ali je rodom iz Peći. Nošen navijanjem publike Marčeta je od starta krenuo agresivno i to je rezultitarlo prekidom u šestoj rundi. Dašić je do sada imao samo jedan profi meč i to pre dve godine tako da je i pre meča Marčeta bio pobednik, na papiru. Ipak, među konopcima je Marčeta, uz zvuke poznatih zvukova jevrejske pesme “Hanukkah”, bio neprikosnoven i dao do znanja da će počistiti sve koji dođu na njegovu teritoriju.
 
RASPORED BORBI:
Robertino Kukić (4(2KO), 1,0) – Miša Nikolić (17(7KO), 20(11KO), 1) 0:2
Aleksandar Cigaranović (1(1KO),3,0) – Srećko Janjić (3(2KO),3,2) 0:2
Marko Nikolić (1,0,0) – Mile Nikolić (10(6K0),20(11KO),1) 2:0
TEŠKA KATEGORIJA, 8 RUNDI
Mane Marčeta (7(2KO),0,0) – Milan Dašić (1(1KO),1,0) 2:0 (KO u 6.)
Povezana vest:  Ubijen meksički bokser Rafael Gusman