SuperWine 2013 6UZBUDLJIVO LETO U PORTO MONTENEGRU

Najluksuznija marina na Jadranu, Porto Montenegro, i ovog leta će biti sidrište za megajahte i omiljeno mesto boravka svetskog džet-seta. Otvaranje ambijentalnog bazena Lido i konceptualnog noćnog kluba Scaramanga, lifestyle događaji, regate, koncerti i izložbe, samo su neki od razloga zašto će nautičko naselje nositi epitet najdinamičnije destinacije na obali.
Poslednjeg vikenda juna u Porto Montenegru u saradnji sa Ministarstvom poljoprovrede Crne Gore biće održan Drugi Festival hrane i vina, u sklopu kojeg će se predstaviti i SuperWine, salon vina koji okuplja najprestižnije evropske vinarije u luksuznom ambijentu Lido kompleksa. Gastronomski doživljaj vikenda upotpuniće najbolji izlagači autentičnih crnogorskih proizvoda u tek otvorenom ambijentu Ljetnje bašte preko puta hotela Regent, ali i posebne ponude restorana u naselju.

Jedinstveni kulturni sadržaji

Galerija Space SBH sa Kariba otvoriće sezonu uzbidljivih umetničkih sadržaja ovog leta izložbom Afterglow, predstavljanjem novih umetničkih radova vodeće međunarodne umetnice Nicole Etienne u Zbirci pomorskog nasljeđa. Izraz Afterglow odnosi se na bledi ili ružičast sjaj koji se vidi u zoru ili sumrak, a pejzaži ove umetnice su raskošni kako u boji, tako i u teksturi. Sva djla su rađena nanošenjem nekoliko slojeva ulja pomišanog sa bakrom, srebrom i belim zlatom, a neki od radova rađeni su i kristalima i poludragim kamenjem. Izložba će biti otvorena od 19. do 30. Juna.
Izložba dela Savremenih crnogorskih umjetnika u produkciji galerije Most iz Podgorice biće postavljena u Zbirci pomorskog nasljeđa, od 2. do 16. jula.
Prestižna britanska galerija Mead Carney ovog leta otvoriće svoja vrata i u Porto Montenegru 12. jula izložbom modernih umetnika pod nazivom The Shock Of The New. Publika će imati ekskluzivnu priliku da vidi radove Damien Hirsta, Marc Quinna, Gerhard Richtera, Richard Princea, Russell Younga, Ahmed Alsoudanija i drugih savremenih autora.
Najuticajniji kineski slikar današnjice Zhong Biao izlagaće u Zbirci pomorskog nasljeđa od 20. jula do 10. avgusta, a prvi put u Crnoj Gori, od 08. do 09. avgusta biće organizovana umetnička borba u kojoj će dva umetnika, pred publikom, kreirati radove tokom 24 sata u upravo otvorenoj letnjoj bašti ispred hotela Regent Porto Montenegro.
Kosmopolitski duh sa crnogorskim korenima odraziće se kroz izložbu Constellations umetnika Miljana Sunkovića. Njegova izložba se iz njujorškog Svjetskog trgovinskog centra seli u Porto Montenegro 15. avgusta.

Povezana vest:  Impresivna tehnologija koja nas vraća u Barselonu

Odličan muzički odabir

Od značajnijih muzičkih događaja izdvaja se i koncert poznate pijanistkinje Lole Astanove, koja će se nakon koncerata u Carnegie Hallu i Lincoln Centeru, predstaviti i publici naselja i marine 16. avgusta.
Septembar će obeležiti izvođenje opere Romeo i Julija, u produkciji Operosa Opera Festivala. Orkestar će voditi uvaženi maestro Eraldo Salmieri, dok će nagrađivani britanski dizajner Jamie Vartan i scenograf Simon Corder biti zaduženi za scenu, kostime i osvetljenje. Glavne uloge tumačiće sopran Jovana Čurović i tenor Nenad Čiča, pod rediteljskom palicom briljantnog Martina Lloyd-Evansa. Ovaj po mnogo čemu jedinstveni događaj zakazan je za 13. septembar u 20 sati u teatru Porto Montenegra.

Povezana vest:  NBS: PejPal počinje da radi i u Srbiji!

Za ljubitelje jedrenja

Na dograđenim i novim mulima ove sezone marina će dobiti još 150 novih vezova za jahte dužine od 12 do 75 metara. Jahting klijenti iz svih krajeva sveta, u marini Porto Montenegro dobijaju savremenu uslugu, a lista razloga za posjetu Porto Montenegru se iz godine u godinu širi, pa oni kojima je sport na vodi nešto privlačniji od udobnih restorana i modnih imena, mogu uživati u jedrenju i ostalim sportskim sadržajima Jahting kluba. Otvorena za brodove svih formata, popularna godišnja regata Arsenal kup, poziva sve ljubitelje jedrenja da uzmu učešće 12. i 13. jula.

Povezana vest:  Prvi Frikom praznik sladoleda