LRP BABY 1La Roche-Posay – Dermatološki potvrđena sigurnost za umirenje osetljive kože beba

Koža beba i male dece je nežnija i tanja od kože odraslih, zato je od izuzetne važnosti koristiti odgovarajuće proizvode koji će štititi i negovati osetljivu dečiju kožu. La Roche-Posay je odabrao 5 proizvoda posebno prilagođenih za čišćenje i negu svih tipova osetljive dečije kože: termalnu vodu za umirenje, Lipikar Syndet i ulje za pranje, Lipikar Baume AP za svakodnevnu negu i Cicaplast Baume B5 za nadraženu kožu beba i dece. Svi proizvodi primereni za bebe i decu sadrže nalepnicu sa naznakom BABY i pružaju optimalnu toleranciju za osetljivu kožu Vašeg deteta!
Koža beba i male dece je nežnija i osetljivija od kože odraslih i upravo zbog toga zahteva posebnu negu. Pojava atopijskog dermatitisa, ekcema, nadraženosti, pelenskog osipa, ogrebotina ili suve kože su svakodnevnica velikog broja male dece, zato je bitno usvojiti rutinu nežnog pranja i redovno nanošenje adekvatne nege. Pranje treba biti veoma nežno kako bi se smanjila mogućnost nadraživanja. Osim proizvoda optimalne tolerancije bitno je obratiti i pažnju na: tuširanje male dece toplom vodom (35˚C) kako bi se izbegla pojava svraba, pri kupanju istisnuti par kapljica ulja kako bi se neutralizovao isušujući efekat vode (uz korišćenje neutralnih proizvoda bez ulja slatkog badema), korišćenje nežnog gela za pranje bez mirisa i nežno sušenje kože tapkanjem bez trljanja. Takođe je od velike važnosti svakodnevno nanošenje hidratantne nege bogate lipidima koja pomaže pri obnovi barijere osetljive dečije i na taj način štiti kožu od uticaja koji mogu izazvati iritacije. Čak i kada govorimo o jednokratnim povredama poput ogrebotina ili nadraženoj i oštećenoj koži ključno je odabrati proizvode za negu koji pružaju optimalnu toleranciju i efikasnost.

Povezana vest:  Humanitarni koncerti Leontine Pat i hor “Čarolije” u Delta City-ju

UMIRENjE OSETLjIVE KOŽE BEBA I DECE

TERMALNA VODA LA ROCHE-POSAY je prirodno bogata selenom koji deluje antioksidativno i umiruje i omekšava kožu. Termalna voda predstavlja osnovnu negu za sve tipove osetljive dečije kože jer pomže ublažavanje i umirenje crvenila, svraba, ubrzavanje zarastanje i zaokružuje rutinu menjanja pelena kod dece. Termalna voda La Roche-Posay dostupna je u 50 ml, 150 ml i 300 ml formatu.

Povezana vest:  Čeril Kol najseksepilnija žena sveta

PRANjE OSETLjIVE KOŽE BEBA I DECE

LIPIKAR SYNDET kremasti gel za pranje koji deluje protiv iritacija prilagođen je vaoma suvoj i atopiji sklonoj koži beba i dece. Proizvod ne sadrži sapun i miris, koži vraća lipide i pomaže zaštiti njenog zaštitni sloj. Takođe, štiti kožu od isušivanja i nadraživanja zbog tvrde vode.

LIPIKAR ULjE za pranje tela koži vraća lipide i deluje protiv iritacija. Sadrži niacinamid kako bi pomogao pri obnovi zaštitne barijere kože i umirilo osećaj zatezanja i karite buter za intenzivno nadoknađivanje manjka lipida. Proizvod je primeren za svakodnevnu upotrebu: tuširanje i kupanje.

Povezana vest:  Previše razmišljate o svom fitnes putovanju – samo pratite TRI KLJUČNA PRINCIPA za vežbanje

SVAKODNEVNA NEGA KOŽE BEBA I DECE

LIPIKAR BAUME AP je balzam za telo koji koži vraća lipide i deluje protiv iritacije i svraba. Namenjen je suvoj i atopiji sklonoj koži beba i dece. Proizvod trenutno umiruje kožu i vraća trajni osećaj prijatnosti. Karite buter i kanolino ulje omogućavaju intenzivno obnavljanje lipida i vraćaju koži osećaj mekoće. Nemasna i nelepljiva tekstura omogućava oblačenje neposredno nakon nanošenja.

NADRAŽENA KOŽA BEBA I DECE

CICAPLAST BAUME B5 je balzam koji umiruje i obnavlja nadraženu kožu beba i dece. Proizvod sadrži 5% pantenol, termalnu vodu, Madecassoside i antibakterijski kompleks bakra/cinka/mangana i tako umiruje, hrani i štiti kožu od bakterija. Takođe, pruža optimalnu toleranciju i za najosetljivije delove kože poput lica i usana. Ogrebotine, pucanje kože, suva koža i perutanje, ubodi komaraca, osećaj zatezanja i peckanja tek su neke od reakcija dečije kože na svakodnevne agresivne uticaje, pa je Cicaplast Baume B5 optimalan odgovor na te svakodnevne reakcije i nezgode.