SM-G800H GS5 mini Blue 11

Pet zemalja regiona ukida roming

Na sastanku regulatora iz Crne Gore, Srbije, Makedonije, Turske i Albanije, koji je održan u Skoplju, dogovoreno je da građanima tih zemalja budu izjadnačene cene telefonskih razgovora u romingu i u domaćem saobraćaju od početka naredne godine, izjavio je danas direktor crnogorske Agencije za elektronske komunikacije Zoran Sekulić. 
Sekulić je portalu Analitika kazao da će resorni ministri tih pet zemalja potpisati sporazum o izjednačavanju cena rominga i domaćeg telefonskog saobraćaja na međunarodnoj konferenciji u Miločeru 29. septembra, u okviru ovogodišnjeg Infofesta, koju Agencija organizuje u saradnji sa Međunarodnom unijom za telekomunikacije, preneo je crnogorski list Pobjeda.
-Za ovaj sporazum nije potrebna saglasnost operatera, jer je dogovoreno da zemlje potpisnice dopune svoje zakone o elektronskim komunikacijama sa rešenjima koje propisuje sporazum iz Skoplja – objasnio je Sekulić.
U tom slučaju, kako je objasnio, regulatori imaju pravo da nalože operaterima da cenovnike usklade sa kolegama iz zemalja potpisnica.
-Održali smo sastanak sa operaterima iz Crne Gore, koji nisu oduševljeni ovim sporazumom, prvenstveno iz administrativnih razloga. Oni su istakli da više ljudi dolazi u Crnu Goru nego što se putuje, zaboravljajući da će se, u slučaju smanjenja cena, povećati potrošnja, tako da ne bi trebalo da dođe do pada obima njihovih prihoda – rekao je Sekulić.

Povezana vest:  Počelo prijavljivanje za jubilarne Eurobank EFG ŠKOLARINE