Vinarija Tikves podrumVinarija ˝Tikveš˝ dobila nagradu ,,Za kvalitet u turizmu u 2014,, od međunarodnog žirija

U hotelu ,,Park,, u Novom Sadu međunarodni novinarski žiri dodelio je nagradu vinariji Tikveš u akciji ,,Za novi kvalitet u turizmu 2014.,,. Prestižno priznanje uručeno je Darku Jeliću direktoru M6 Tikveš. ,,Vinarija Tikveš je etablirani proizvođač visokokvalitetnog vina sa dugogodišnjom tradicijom i bogatim nasleđem. Paralelno sa investicijom u modernizaciji vinarije i promociji brenda, Tikveš kontinuirano ulaže u razvoj vinske kulture i vinski turizam,, istakao je u obraćanju Jelić.
Nagrade se dodeljuju za šest država EX YU prostora od 1997.godine. Svečano uručenje nagrada u vidu statue i povelje upriličeno je u okviru specijalizovanog sajma turizma ,,Winter & Spa Travel Market,,. Svake godine nagrade „TURISTIČKA PRIZMA“ dodeljuju se kompanijama koje su dale značajan doprinos razvoju turizma na lokalnom, nacionalnom i regionalnom nivou. Cilj je da se podigne nivo kvaliteta turističkih usluga, kao i podsticanje inovativnih poduhvata u ovoj oblasti. Vinarija Tikveš prisutna je na mnogim regionalnim sajmovima i događajima, a sve u cilju razvoja vinske kulture što dokazuje i ova nagrada.
Vinarija Tikveš podiže vinski turizam na viši nivo
Vinarija je smeštena u srcu Tikveškog vinogorja, najpoznatijeg vinogradarskog regiona u Makedoniji. Vinarija kontinuirano ulaže u najsavremenije proizvodne kapacitete i ljudske resurse, kao i u najsavremenije tehnologije za proizvodnju vina. Obnova vinarije koja je započeta od njenog preuzimanja od strane grupacije M6, i investicije od blizu 30 miliona evra, uključivala je i građenje priče i autentični doživljaj za posetioce vinarije i regiona. Od samog početka Tikveš je otvoren za posete ljubitelja vina, a 2007. godine je otvoren i autentični makedonski vinski restoran smešten u podrumu, gde gosti mogu da probaju vina vinarije Tikveš u kombinaciji sa makedonskim i internacionalnim specijalitetima.
Vinski doživljaj je upotpunjen kulinarskim umećem glavnog kuvara, čije su specijaliteti rezultat kontinuiranih obuka i tehnika za pripremu različitih stilova i svetskih kuhinja. Posebna pažnja je posvećena načinu na koji se poslužuje hrana i vino u restoranu, kao i njihove najbolje kombinacije. Kako bi izašli u susret potrebama posetilaca i ponudili novi doživljaj za turiste, razvijene su posebne turističke ponude prilagođene za individualne i grupne posete. U okviru turističke ponude vinariji postoji nekoliko vinskih tura na kojima se gosti upoznaju sa regionim, načinom proizvodnje vina i imaju mogućnost da degustiraju vina vinarije Tikveš.
U ponudi je i poseta vinariji kao i vinogradima na lokalitetu Barovo, u blizini Kavadaraca, gde će biti otvoren još jedan aspekat upoznavanja regiona.
Tim enologa koji radi u vinariji i ostali zaposleni su zaduženi za realizaciju vinskih tura, a njihov glavni cilj je da ponude nezaboravno iskustvo prilikom posete vinariji i regionu.

Povezana vest:  Novogodišnji program Radiotelevizije Srbije