nova godina 2015Počela manifestacija beogradskog dočeka Nove godine na Trgu otvorenog srca
 
Manifestacija beogradskog dočeka Nove 2015. godine počela je danas na Trgu otvorenog srca (Trg Republike), programom Dečjeg kulturnog centra pod nazivom „Nova godina je tu!“. Novogodišnji programi za decu odvijaće se svakodnevno sve do 15. januara.
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor kompanije „Er Srbija“ Dane Kondić sa prisutnim mališanima na simboličan način svečano su uključili dekorativnu novogodišnju rasvetu na jelki veličine petnaest metara.
– Grad je želeo da ulepša novogodišnje praznike Beograđanima i njihovim gostima, te je zbog toga grad okićen malo ranije. Očekuje nas i Samit šefova zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope, premijer Kine nam dolazi u goste, i želeli smo da Beograd pokažemo u najboljem mogućem svetlu – rekao je Mali.
U muzičko-scenskom programu za najmlađe učestvovali su Minja Subota, Leontina Vukomanović i Tijana Dapčević uz horove Dečjeg kulturnog centra i „Čarolija“, zatim „Deca kompozitori“ – učesnici festivala FEDEMUS, članovi vokalne grupe „Nađi svoju zvezdu“ i baletskog studija Dečjeg kulturnog centra. Usledio je i nastup etno-haus muzičke atrakcije „Global vorming orkestra“.
Mališani će u narednih mesec dana moći da prate programe Dečjeg kulturnog centra, koncerte, zanimljive predstave gradskih dečjih pozorišnih trupa, ali i da učestvuju u muzičkim radionicama, maskenbalima i drugim aktivnostima. Na Trgu Republike s radom je počeo i novogodišnji i božićni market, koji je otvoren svakoga dana od 10 do 23 časa.
Povezana vest:  Da li ste znali da unosimo duplo više soli nego što nam je potrebno?