DANCESTAR 11PLESNI SPEKTAKL U POREČU PONOVO OKUPLJA PLESAČE IZ CELOGA SVETA

Poreč sedmu godinu zaredom postaje meka svetske plesne scene. Naime, dosad najveće i sadržajno najbogatije izdanje međunarodnoga plesnog festivala DanceStar održaće se od 20. do 24. maja u porečkoj Zelenoj laguni. Brojna takmičenja, radionice i seminari i ove će godine okupiti više od 4000 plesača i plesnih stručnjaka iz više od 20 zemalja sveta.
Festival DanceStar se već sedam godina održava u Hrvatskoj, a nakon prve godine u Rijeci, preselio se u Poreč. Takmičenje veliko finale budno prati Međunarodno plesno udrruženje ESDU (European Dance Union), jedna od najvećih plesnih organizacija u svetu. Za promociju celoga projekta zaslužni su Alen Petelinc, vlasnik riječke agencije EOL Solutions i predsednik Organizacionog odbora festivala, i njegova supruga Tanja. Njihova ideja, ali i hrabrost i vera u sam projekt, otvorila su vrata mnogim mladim ljudima u plesni svet, a sigurni su da će i ovogodišnje finale u Poreču otkriti nove talente i pomoći im u njihovom umetničkom putu i plesnoj karijeri.
-Ponosno mogu najaviti da će DanceStar ove godine biti pravi spektakl i to ne samo za plesače i ljubitelje plesa, već i za sve one koji tada posjete Poreč. Grad će tih dana postati veliko kulturno i zabavno središte, a potrudili smo se predstaviti i brojne novitete koji će obogatiti spektakl DanceStar. Pozivam sve da nam se pridruže i krenu zajedno s nama u još jednu plesnu pustolovinu – rekao je Alen Petelinc, predsednik Organizacionog odbora Festivala.
Kvalifikaciona takičenja za veliko porečko finale započela su još u oktobru prošle godine u Južnoj Africi, a svake se godine na DanceStar prijavi više od 50.000 svetskih plesača. O visokoj razini nadmetanja govori i brojka od 20.000 ostvarenih noćenja u predsezoni kao i više od 10.000 posetilaca dnevno, čime se Hrvatska usješno pozicionira kao važna svetska plesna ali i turistička destinacija.
Ovogodišnji program festivala obogaćen je dodatnim aktivnostima i iznenađenjima koja će oduševiti brojne posetioce i učesnike ovoga prestižnoga događanja. U okviru festivala DanceStar i ove će se godine održati veliko međunarodno finale u plesu DanceStar Finals – World Dance Masters 2015., a finalno takmičenje, kojemu su prethodili kvalifikacijski takičarski turniri u Južnoj Africi, Brazilu, Austriji, Nemačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Slovačkoj, Italiji i Hrvatskoj, održaće se 24. maja u novoj gradskoj dvorani Žatika. Odluku o tome ko će poneti titulu Dancestar of the Year doneće stručni žiri uz pomoć brojnih osoba iz društvenoga života Hrvatske.
Sve informacije i obaveštenja o velikom plesnom spektaklu u Poreču mogu se pronaći na službenoj internet stranici www.dancestar.org te na Facebook stranici www.facebook.com/esdu.org.

Povezana vest:  Zaposleni u kompaniji Nestlé prešli 96 miliona koraka za dva meseca