Rolling StonesDžeger za legalizaciju marihuane na ostrvu Man u Britaniji

 

Frontmen legendarne grupe Rolingstons Mik Džeger pozvao je vladu Velike Britanije da legalizuje korišćenje marihuane na ostrvu Man kako bi se videlo da li će ta akcija dovesti do smanjenja nasilja vezanog za narkotike.

Slavni 66-godišnji roker predložio je britanskoj vladi da napravi eksperiment na ostrvu Man kako bi se videlo „šta će se dogoditi“, piše londonski Telegraf.

Povezana vest:  Dobrodošli u hotel Hennes! Gigi Hadid je zvezda H&M-ovog novog spota

U intervjuu američkoj televiziji, Džeger je pozvao britansku vladu da legalizuje konzumiranje marihuane na određeno vreme na ostrvu i sprovede istraživanje kako bi se proverilo da li legalizacija može da pomogne u suzbijanju zločina vezanih za drogu i koji efekat ona izaziva u društvu.

Britanski muzičar je uveren da će ova akcija uspeti u prevenciji nasilja koje se obično vezuje za trgovinu drogom.

Povezana vest:  Maturski Retro Chic MODNI BAZAR 10-12.maja u Galeriji Eurocentar

On smatra da je u ljudskoj prirodi da eksperimentiše sa raznim supstancama, uprkos njihovim očiglednim negativnim posledicama i da su tome naročito sklone mlade generacije.

-Mnoge negativne stvari i zločini događaju se upravo zbog toga što je droga ilegalna pa upravo zbog njihove nabavke, posedovanja i prodaje nastaje nasilje – kazao je on.

Džeger je i sam 1967. godine uhapšen zbog posedovanja i konzumiranja amfetamina, ali su optužbe kasnije odbačene.

Povezana vest:  14 tona humanitarne pomoći stiglo u Srbiju

Džeger je ove nedelje u Kanu gde je na filmskom festivalu premijerno prikazan dokumentarac „Stones of Exile“ o snimanju čuvenog albuma Rolingstonsa „Exile on Main Street“ iz 1972.