Nurdor Kopaonik1TREĆI ZIMSKI KAMP ZA TINEJDŽERE LEČENE OD RAKA
 
Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR od 9. do 16. marta organizuje ZimSki kamp za adolescente lečene od malignih bolesti. Nakon pet letnjih i dva zimska kampa, mladi koji su završili lečenje imaće priliku da se, u organizaciji NURDORa ponovo okupe, druže i nauče da skijaju na trećem Zimskom kampu koji će se i ove godine održati na Kopaoniku.
Na Kopaonik će ići ukupno 19 mladih, uzrasta od 11 do 19 godina, u pratnji NURDOR volontera – instruktora skijanja i  malog tima psihologa. Osim škole skijanja, za tinejdžere će biti organizovane različite psihološke, socijalne, kreativne i edukativne radionice, koje imaju za cilj da mlade rekovalescente osnaže fizički i psihički, kao i da im olakšaju resocijalizaciju i povratak uobičajenom životu.
„Iskustva i uspomene od protekle dve godine samo su bili dodatna motivacija za organizaciju ovogodišnjeg kampa. Najvažnije je da naše devojke  i momci imaju priliku da se, nakon dugog i teškog lečenja, osnaže, opuste i oprobaju u nekim lepim novim veštinama, bilo da su sportske, kreativne ili jednostavno zabavne. Mnogima će to biti ne samo prvo odvajanje od roditelja već i prva prilika da nauče da skijaju.“ izjavio je Ljubiša Stanić, roditelj iz NURDORa.
Realizaciju kampa pomogli: Organizacija „Prijatelj u nevolji“, SP Lasta, Skijališta Srbije, MK Group, Wiener Städtische i brojni prijatelji.
Povezana vest:  17. međunarodni sajam kozmetike „DODIR PARIZA“ 12. i 13. marta