swatch aukcija

Na aukciji kolekcija 5.800 svoč satova

Kolekcija od preko 5.800 Swatch satova naći će se nedelje na aukciji u Hong Kongu i očekuje se da bi cena mogla dostići iznos veći od 1,2 miliona evra.
Kako prenosi portal Seebiz, reč je o jednoj od najvećih privatnih kolekcija satova marke Swatć na svetu koje je pasionirani obožavalac Pol Dankel (68) iz Luksemburga sakupljao 25 godina.
U ovoj zanimljivoj kolekciji su i ogranicena izdanja s potpisima umetnika poput Kiki Pikaso i Kita Haringa, a Dankelov najdraži primerak je sasvim običan sat iz 1994. sa belim ovcama i jednom crnom na kaišu. Uz njega ima i odgovarajuću kravatu.
Dankel se nada da će budući kupac izložiti kolekciju, koja je do sada čuvana u sefu i niko je nije mogao videti. Ovaj penzioner je pocetkom 80tih godina prošlog veka bio kolekcionar apstraktne umjetnosti.
Za Swatć se zainteresovao kada je shvatio da neki od njemu najdražih umetnika dizajniraju satove za tu marku. Kupio ih je nekoliko, a onda je to postala strast zbog koje je putovao po svetu da bi nabavio neke primerke.
Ovu zanimljivu kolekciju na prodaju će ponuditi aukcijska kuća Sotbi.
PHOTO: Anthony Kwan/Getty Images News

Povezana vest:  Taylor Swift i Taylor Lautner u kontaktu SMS porukama