Fakultet za umetnost i dizajn 137. BLACK ‘N’ EASY FASHION WEEK
Fashion Incubator – izložba najperspektivnijih studenata modnog dizajna

U galeriji ŠTAB u okviru Black ‘n’ Easy Fashion Weeka otvoren je Fashion Incubator, izložba najperspektivnijih studenata modnog dizajna koja će trajati tokom cele Nedelje mode. Studenti/izlagači iz beogradskih modnih škola selektovani su od strane svojih profesora i biće predstavljeni kroz postojeće studentske radove koji su realizovani u sklopu redovne nastave, a koji će biti dodatno priređeni za ovu izložbu.

Povezana vest:  Mačkasto flertovanje sa CHEEK by LISCA

Fashion Incubator je novi projekat BFW Design Collectiva. Glavni cilj jeste da se Udruženje na svojevrstan mentorski način bavi novim, mladim dizajnerima, pre svega studentima mode, diplomcima i postdiplomcima, onima koji završavaju ili su završili akademsko obrazovanje i nemaju jasnu sliku kako bi nastavili svoje profesionlano bavljenje modom.

U okviru Black ‘n’ Easy Fashion Weeka želja Udruženja je da stručnoj i široj javnosti predstavi, a istrovemeno i pokrene prvi domaći Fashion Incubator. Projekat ima za cilj da prati profesionalni razvoj i radi na unapređenju rada mladih modnih talenata, zatim da aktivno podržava mlade dizajnere i studente mode u prezentaciji njihovih radova i započinjanju profesionalnih karijera. Incubator će pored poslovne edukacije raditi na organizaciji grupnih izložbi, revija i različitih promotivnih aktivnosti koje će pomoći uspostavljanje održivih biznis sistema i promociju najtalentovanijih mladih autora.

Povezana vest:  Devojka Mika Džegera pronađena mrtvra u Njujorku

Studenti koji učestvuju na izložbi su Anja Plemić i Danijela Mitrović sa Metropolitan Univerziteta, Marko Ilijev i Saša Stević studenti Visoke tekstilne strukovne škole za dizajn, tehnologiju i menadžment, Milica Petronijević i Jelena Filipović studentkinje Fakulteta za umetnost i dizajn, Nevena Ivanović i Draginja Nina Nikolić studentkinje Mod’Art International Beograd, a izložba će biti otvorena do kraja Black ‘n’ Easy Fashion Weeka.

Povezana vest:  Džon Galiano se vraća modi