arenaHumanitarni „Sportski bazar“ u nedelju u Kombank areni

Prvi humanitarni „Sportski bazar“, na kome će sportisti i ostale ličnosti iz javnog života Srbije lično prodavati rekvizite vezane za svoje karijere biće održan u nedelju u 17 sati u holu Kombank arene.
Organizator akcije je Jovan Simić koji je prošle godine organizovao dve humanitarne aukcije dresova za lečenje Nađe Novaković u Beogradu i Novom Sadu, na kojima je ukupljeno skupljeno 80.000 evra.
Cilj akcije je da se obezbede sredstva za Osnovnu školu „Radivoj Popović“ u Zemunu, koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju, najčešcge gluva, nagluva i autistična deca.
„Školi su potrebne Senzorna soba i snuz lend soba, bez kojih danas napredak učenika sa ovim smetnjama nije moguć, i boravak u tim sobana znatno povećava šanse za njihov napredak u razvoju. Cena cele investicije je blizu 50.000 evra. Takođe može se pomoći i slanjem jedne SMS poruke na broj 5281“, navodi se u saopštenju.
Na Sportskom bazaru učestvovaće košarkaški i fudbalski klubovi Partizan i Crvene zvezda, zatim Čukarički, Fudbalski savez Srbije, ženska košarkaska reprezentacija Srbije, na celu sa selektorkom Marinom Maljković, kik Bokser Nenad Pagonis, Darko Miličić, Zoran Kesic, koji će na standu imati solje iz svoje emisije.
Ekipa serije Državni posao će takođe prodavati rekvizite vezane za svoju seriju, grupa Beogradski sindikat, predstavnici Exit-a prodavaće karte za predstojeći festival.
Na štandovima klubova biće aktuelni igrači, a mnogi sportisti su poslali svoje dresove kada su čuli za akciju kao Bogdan Bogdanović i Dejan Stanković.
Najbolji srpski automobilista Dušan Borković doneće simulator vožnje na kojem vežba sve svetske staze, pa će zainterosovani imati prilike da ga „provozaju“.
Akciju su podržali gradonačelnik Siniša Mali i grad Beograd , koji će obezbediti štandove za prodaju i Kombank arena, koja je ustupila prostor za održavanje ove akcije.

Povezana vest:  Tom Brejdi nam predstavlja Carrera Heuer 01 Special Edition sat