nivea igraliste kraljevoNIVEA najmlađim Kraljevčanima na dar poklonila igralište

Kampanja za sređivanje dečjih igrališta širom naše zemlje, koja je započeta na društvenim mrežama krajem 2013. godine, nastavlja se i ove godine na radost velikog broja mališana. Nakon što je uspešno skrenuta pažnja javnosti na ovaj bitan problem za naše društvo, NIVEA je u oktobru 2013. godine otkrila da stoji iza ove kampanje, sa željom da pomogne u opremanju zapuštenih igrališta uz povećanje građanskog aktivizma i animiranje nadležnih organa.

Sa reči, NIVEA je prešla na dela i počela sa otvaranjem igrališta. Nakon otvaranja igrališta u Kragujevcu, Subotici, Užicu, Leskovcu, Nišu, Šapcu, Zrenjaninu, Valjevu, Vranju, Pirotu, Mladenovcu, na red je došlo i otvaranje novog, modernog igrališta u Kraljevu.

Mnogo pozitivnih emocija i posvećenosti sa kojima je lokalna zajednica inicirala, pristupila i pomogla realizaciju izgradnje igrališta, vide se, između ostalog, i u stihovima koje su lokalni čika Jove Zmajevi, Dejan Aleksić i Miloje Radović ispevali za ovu priliku.
„Da su deca to što jesu, da ih brige manje tište, da su srećna tamo gde su: igra ište igralište!“ Zatim, „Nekom’ treba čitalište, a nekome šetalište. Važno nam je čitalište, a važno i šetalište. A šta vama treba? – Nama treba igralište!“
I naravno, da ničega od ovoga ne bi bilo da nije bilo inicijative i upornosti trostruke mame, Ivane Stajić, iz zgrade pored terena na kojem su sada sve one sprave koje znače lepše odrastanje. I kreativnih poteza Kosane Dimitrov i njenih prijateljica iz obližnjeg vrtića, koje su zaslužne i za priredbu kojom su deca prilikom svečanog otvaranja igrališta iskazala zadovoljstvo i zahvalnost.
Prepoznajući važnost akcije koju je pokrenula NIVEA, lokalne vlasti u Kraljevu obezbedile su pripremu terena za izgradnju novog dečjeg igrališta.

Povezana vest:  Proglašeni pobednici konkursa „Živi svoju ideju“ SBB-a i SBB Fondacije

„Ovo je pobeda građana koji su stvorili stranicu i pokret „Gde nam rastu deca“. Mi smo ih podržali i pomogli da njihov glas čuju kako oni sami, tako i mediji. I to ćemo činiti i dalje. Ovaj pozitivan primer građanske inicijative i sloge koje krase proces otvaranja igrališta u Kraljevu, svakako su poziv i drugim lokalnim zajednicama da udruženim snagama stvore bolje uslove za igru dece u njihovim gradovima. Na nama je da u budućnosti u saradnji sa nadležnim gradskim ustanovama pružimo mogućnost da se napravi, renovira i opremi što više igrališta gde god postoji potreba“ – rekla je Daniela Gvozdenić, Marketing Manager – Beiersdorf.
Zamenik gradonačelnika Kraljeva Milun Jovanović, u ime grada, pozdravio je prisutne i istakao svoje zadovoljstvo: „Da je bilo potrebno da jedno ovakvo igralište bude izgrađeno pokazuju i deca i brojni sugrađani ovog velikog naselja, u kome se nalazi i vrtić, koji su se danas ovde okupili. Nadam se da će igralište koristiti deci da pravilno rastu, da se razvijaju, baveći se sportom, da sutra postanu dobri učenici, dobri ljudi“

Povezana vest:  Postavljena previjalica za bebe u muškom toaletu kKombank dvorane

Ovo igralište, kao i sva naredna koja će NIVEA zajedno sa građanima otvoriti, ispunjavaju najviše srpske i evropske standarde SRPS EN 1176 i SRPS EN 1177 o bezbednosti dečjih igrališta, odnosno izbora sprava i sigurnosne podloge na igralištu.
Vrednosti na kojima se NIVEA bazira – bliskost, poverenje i odgovornost su upravo one vrednosti koje osnažuju porodice. Gradeći i opremajući bezbedna mesta i okruženja, NIVEA pruža mogućnosti deci i porodicama da provedu kvalitetno zajedničko vreme. Na ovaj način, NIVEA će nastaviti da pruža svoj doprinos u stvaranju boljih uslova za odrastanje najmlađih stanovnika naše zemlje, uz konstantnu interakciju sa građanima i saradnju sa predstavnicima lokalnih vlasti.

Povezana vest:  Praznični Coca-Cola karavan darivanja i u vašem gradu!

Kako je najavljeno, NIVEA će fokus svoje društvene odgovornosti i u budućnosti usmeravati na porodice.